19-23 Haziran 2013 tarihleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 6’ncısı gerçekleşecek Avrupa Üniversitelerarası Masa Tenisi Şampiyonası’nın açılış serenomisi 18 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen törenle yapıldı.

Zonguldak Vali Vekili Fethi Özdemir, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Federasyon Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi,  Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu temsilcisi İvana Ertlova, Avrupa ülkelerinin üniversite sporları temsilcileri, sporcular, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

10 ülkeden 116 sporcu ülke bayraklarıyla sahne önüne gelerek katılımcıları selamladı.Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, “BEÜ işbirliği ile düzenlenen 6. Üniversiteler Arası Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası’na hoş geldiniz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak yıllardır ülkemizde çok büyük organizasyonlar düzenledik” dedi.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise, “Bu şampiyonayı, yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu, doğal güzelliklerle bezenmiş, bir maden şehri olan emeğin şehri olan Zonguldak’ta olmakta, BEÜ’nün ev sahipliğinde düzenlenmesinin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye ve Avrupa’dan 29 üniversitenin sporcularının katıldığı bu şampiyonada, kardeşlik, barış dileklerine katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum” dedi.Seremoni konuşmalarının ardından BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Mustafa Gümüş’e plaketleri takdim edildi.Açılış töreni müzik dinletisi ve kokteylin ardından sonlandı.

 

 

 

Yeni spor alanları hizmete girdi

 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampusu’nda  yer alan açık spor alanları ve spor salonu yeniden düzenlenerek hizmete açıldı.
Hayırsever Cemile Çolak tarafından yaptırılan düzenleme çalışmalarının ardından merkez kampusta bulunan mevcut açık spor tesisleri yeni çehresi ile hizmete girdi.
Açılış kurdelesini hayırsever Cemile Çolak ile birlikte kesen Prof. Dr. Mahmut Özer yaptığı konuşmada, Üniversitemize bugüne dek katkı yapan tüm hayırseverlere teşekkür ederek bu güzel davranışların örnek olması gerektiğini vurguladı.
Açık spor tesislerinin gezilmesinin ardından yeniden düzenlenen spor salonu da açılış kurdelesinin kesilmesi ile hizmete açıldı.