Çaycuma Belediyesinin yapımını sürdürdüğü Ada Spor Merkezinin biten bölümlerinde pek çok Çaycumalı çocuk spor eğitimi alıyor. Merkezin hemen yanında bulunan içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan spor merkezinin ince işleri için ihaleye hazırlanılıyor. Başkan Kantarcı: “Hiç abartmadan söylüyorum, Çaycuma, sporun her türünün yapıldığı, belki Batı Karadeniz’in hiçbir ilinde bulunmayan, büyük bir spor kompleksine kavuşuyor.”

 

Çaycuma Belediyesinin yapımını sürdürdüğü Ada Spor Merkezi tüm birimleriyle hizmete girmeye hazırlanıyor. Çalışmaların sürdüğü tesislerin yapımı tamamlananı bölümlerinde,daha şimdiden, birçok çocuk spor eğitimi alıyor.  Düzenlenen yaz okulunda okçuluk, tenis, bocce, futbol, akıl ve zekâ oyunları, jimnastik, dans gibi branşlarda dersler veriliyor. Birçok Çaycumalı çocuğun, yaz ayını sporla değerlendirdiği merkezde, okuma salonları da bulunurken, eğitim görülen branşlarla ilgili teorik dersler de veriliyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde sporcular yetiştirmenintemel hedef olarak belirlendiği merkezde, gençlerin iyi birersporcu olmaları kadar sportmen olarak yetişmeleri için elde etmesi gereken kültürel kazanımlarda önemseniyor.

 

ÇAYCUMA, BÜYÜK BİR SPOR KOMPLEKSİNE KAVUŞUYOR

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısında,meclisi bilgilendirmek için yaptığı konuşmada, Ada Spor Merkezi’nin brçok ilde olmayan büyük bir spor kompleksiolacağını söyledi.  Başkan Kantarcı, “Şirketimiz Çaybel’in büyük desteği ve gayretiyle spor tesislerimizi geliştiriyoruz. Irmak kenarında atıl halde duran alanı, önce pazaryerinin oradan söktüğümüz halı futbol sahasını taşıyarak değerlendirmeye başladık. Taşıdığımız halı sahayı uluslararası standartlarda maçların yapılabileceği kapalı tenis kortuna dönüştürdük. Yanına iki tane daha açık tenis kortu yapıyoruz. Onların da zemin betonu döküldü. Hemen yanında bocce, okçuluk gibi geleneksel sporların yapıldığı alanlar da oluşturuluyor. Biliyorsunuz, hemen buranın yanı başında içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan bir spor merkezi inşaatımız var. Onun da ince işlerinin projesini hazırlıyoruz. Kısa sürede ihalesini yapıp önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Bu tesise bir bütün olarak bakıldığında, hiç abartmadan söylüyorum, Çaycuma, sporun her türünün yapıldığı, belki Batı Karadeniz’in hiçbir ilinde bulunmayan, büyük bir spor kompleksine kavuşmuş olacak” dedi.

 

ÇAYCUMA’NIN SPOR ALTYAPISINA ÇOK BİYÜK YATIRIM YAPTIK

Bu tesislerde yürütülen sportif faaliyetler ve eğitim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kantarcı, “Bu tesisler aynı zamanda Çaycumaspor’un altyapısına da katkı sunacak. Çaycumaspor maalesef sahipsiz. Biz belediye olarak altyapı ve tesis sorununu çözüyoruz. Kulübün cari harcamaları için de Çaycumalıların biraz elini taşın altına koyması lazım. Biz sözümüzü tutuyoruz. Çocuklarımızı spora yönlendirmek, yetiştirmek, yeni sporcular yetiştirmek için her türlü altyapı yatırımını hayata geçiriyoruz. Bünyemizde hem sporun içinden gelen hem de bu alanda akademik eğitim görmüş iki hocamız var. Tesislerimiz ve eğitici kadromuzla spora büyük destek oluyoruz. Bu alanda da üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Çaycuma’nın işadamlarına, futbola, spora gönül verenlere sesleniyorum. Futbol takımı için lütfen duyarlılık gösterin” dedi. (Haber Merkezi)