Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) 2013-2014 Futbol Sezonu Hakem ve Gözlemci Klasmanlarını Belirleme Yöntemi ve Sınav Takvimi nedeniyle yaptığı sınavlar ve mülakatlar sonucunda Zonguldak bölgesinden klasmana aday gösterilen hakemler ve gözlemciler bir günlük kursa tabi tutulacak.  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile 11’inci Bölge Kurulu’nun düzenlediği kursa Bölgesel hakemliğe aday gösterilen Umut Altan ile Ömer Kocabey, bölgesel yardımcı hakemliğe aday gösterilen Mehmet Dura, Eren Gökmen, Ali Rıza Öztürk,  Bölgesel gözlemciliğe aday gösterilen Ahmet Acar, Reşat Akcan ve Osman Özdemir katılacak .

17 Haziran 2013 tarihinde Bolu’da İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı kursta Zonguldak’tan klasmana aday gösterilen hakem ve gözlemcilerle birlikte 11’inci Bölgeye bağlı 7 ilin adayları boy gösterecek.

Kursta eğitimci olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Zihni Aksoy, 11’inci Bölge Hakem Kurul Üyesi Kerim Akdülger ile Erol Pesen katılacak. 1 gün sürecek olan kurtsa 11’inci bölgeye bağlı 7 ilden 47 hakem ve 19 gözlemci mülakat ve video testten geçecek.

Zonguldak İl Hakem Kurulu, yaptığı açıklamada; “2013-2014 futbol sezonunda klasmana aday gösterdiğimiz 6 aday hakem ile 3 gözlemci Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde 17 Haziran 2013 tarihinde bir günlüğüne kurs görecek. Hakem kardeşlerimiz, Zonguldak’a yakışır bir şekilde kurs görerek, ilimizdeki klasman hakem sayımızı artırmak için uğraş verecekler. Hepsine güveniyor ve başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Eren ARSLANYILMAZ