Ereğlili futbolcu Muhammed Kurt, sezonu şampiyonlukla kapatacaklarını söyledi

ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA GİDİYORUZ

Ereğli Belediyespor’un 10 numarası Muhammed Kurt, takımın hedefleri hakkında yaptığı açıklamada ‘şampiyonluk’ kelimesini ağzından düşürmedi.  Kulüpte A’dan Z’ye herkesin şampiyonluğa inandığını söyleyen Kurt, "Adım adım şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum" yorumunda bulundu.

*************

Bölgesel Amatör Lig 6’ıncı Grup’ta şampiyonluğun en güçlü adalarından olan Ereğli Belediyespor’un başarılı futbolcusu Muhammed Kurt, kulübün resmi facebook sayfasına önemli açıklamalarda bulundu. Sezon başında hedeften sapmalarına rağmen pes etmeden ve vazgeçmeden mücadelelerini sürdürdüklerini  söyleyerek, favoriler arasında  olduklarını belirten Muhammed Kurt, şampiyonluğa olan inancını dile getirdi.  9 maçtır yenilmediklerini anımsatan Kurt, kulüpte A’dan Z’ye herkesin şampiyonluğa inandığını dile getirdi.

“FUTBOL CAMİASINDAKİLER BİLİR İYİ TANIRLAR BENİ”

İlk haftalardaki fazla forma şansı bulamayan Muhammed Kurt,  bunun bazı nedenlerden kaynaklandığını söyleyerek, “Kendi açımdan bakıldığında ilk 5 hafta bazı nedenlerden fazla forma şansı bulamadım. Bu sıkıntıları dile getirmek istemiyorum. Benim için geçmiş geçmişte kalmıştır. Kariyerimde nerelerde oynadığım ve neler yaptığımı futbol camiasındakiler bilir iyi tanırlar beni.  Kötü süreci atlattık. O dönemde iyi takımdık. Sadece adaptasyon sorunumuz vardı. İsim isim bakıldığında bu ligi bilen kaliteli futbolcular var” dedi

“ZAFER HOCA BİZDEKİ CEVHERLERİ ORYAYA ÇIKARDI”

Zafer hocanın gelişiyle çıkışa geçtiklerinden bahseden Kurt, “Zafer hoca bizdeki cevherleri oryaya çıkardı. Sadece zafer hoca değil, tüm teknik ekiple ağabey-kardeş gibiyiz.  7/24 bizimle beraberler.  Taraftarlarımız da bizi yakından takip ediyor. Ligin ilk 5 haftasında favori  değildik. Sıradan bir takımdık.  Ama buradaki arkadaşlarımız şampiyonluk hedefiyle gelmişti. Tekrardan ivmeyi yakaladık. İyi yoldayız. Adım adım hedefe gidiyoruz. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur Ereğli’yi hak ettiği profesyonel lige çıkarırız” şeklinde konuştu.

“A’DAN Z’YE HERKES ŞAMPİYONLUĞA ODAKLANDI”

Herkesin şampiyonluğa inandığını söyleyen Muhammet Kurt, “Kırıkkale maçında oynayan oynamayan  herkesin elinden geleni yaptığını düşünüyorum.  Kimin oynayıp oynamadığı önemli değil.  Birimiz eksik olsa bile diğer arkadaşımız eksikliğini hissettirmiyor. Bu yüzden herkese teşekkür ediyorum.  Bizim temennimiz her maçta tribünlerin tıklım tıklım dolarak final havası olması.  Kulüp çalışanlarından futbolcusuna A’dan Z’ye herkes şampiyonluğa odaklandı.  Görüyorum ki şehir de uzun yıllar sonra şampiyonluğa kenetlendi.  Geçen sene oynadığım final maçında 5-6 Bin taraftar vardı. Ama Kırıkkale maçındaki atmosferi gerçekten görmedim.  Bu hafta da içerde oynayacağımız Bağlumspor maçında da aynı atmosfer olursa, 12’nci adamın arkasında olduğunu hissedersek  adım adım şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

 “TEK RAKİBİMİZ BİZ KENDİMİZİZ”

Şampiyonluk yolunda tek rakiplerinin kendilerinin olduğunu söyleyen Kurt, “Şampiyonluğa giden yolda hafta hafta ilerliyoruz. Kırşehir maçını düşünmek için henüz erken Bu hafta Bağlumspor’u konuk edeceğiz.  Bağlum maçını kazanarak bir sonraki haftaki rakibimizi bekleyeceğiz. Bu ligde Ereğli, Kırşehir, Kırıkkale ve Bartınspor Şampiyon adayı. Bu ligde herkes herkesi yenebilir. Tek rakibimiz biz kendimiziz. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Kalan 9 maçı galibiyetle kapatmamız halinde diğer rakiplere bakmaksızın şampiyon oluyoruz” dedi

“İNANILMAZ BİR AİLE ORTAMI VAR”

Başarıda bir diğer etkenin arkadaşlık olduğunun altını çizen Muhammed Kurt, “Şuanda lig ikincisiysek ve başarılı bir şekilde ilerliyorsak bunun en büyük sebebi arkadaşlıktır.  İnanılmaz bir aile ortamı var. Dertlerimizi birbirimizle paylaşıyoruz.  Güzel sohbetlerimiz oluyor. Bu sadece bizimle de kaynaklanmıyor. Zafer hocamızın da bunda çok büyük katkısı var. Bize hiçbir zaman hocalık yapmadı. Hep ağabeyimiz gibi davrandı” dedi.

 

“2-0’DAN GERİ GELMEK HER BABA YİĞİDİN HARCI DEĞİL”

Muhammet, Bartınspor karşısında 2-0 geriden gelmeleri konusunda bu yorumu yaptı

 

Bartınspor karşısında tüm takımın yüreğini ortaya koyarak mücadele ettiğini belirten 10 numara, “Her maça aynı hazırlanıyoruz. Rakibimiz son sıradaymış  lidermiş  bakmıyoruz.  Her maça aynı şekilde kazanmak için çıkıyoruz.  Geçtiğimiz hafta rakiplerimizden Bartınspor ile oynadık.  Bu ligde 2-0’dan geri gelmek her baba yiğidin harcı değildi. Ben ikinci yarıda şans buldum.  Arkadaşlarımın çabası ve yüreklerimi ortaya koyarak oynamaları  maçı çevirmemize neden oldu. Her ne olursa olsun pes etmediğimizi gösterdik. Bizim en büyük etkenimiz asla vazgeçmemiz ve pes etmemiz. En büyük yönümüz bu. 3’üncü golden sonraki gol sevinci tablomuz anlatılmaz sadece yaşanır. Bizim şampiyonluğu ne kadar istediğimizin en büyük örneği 3’üncü gol sonrası kenetlenmemiz.  Uzun yıllardır bu futbolun içindeyim ve böyle bir şey görmedim” ifadelerini kullandı.