Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Amatör Spor Kulüplerinin sıkıntılarını dinleyerek, her zaman amatör spor kulüpleri için gereken desteğin verileceğinin sözünü verdi. Ziyaret sırasında Çaydamarspor Kulüp Başkanı Osman aydın, Çaydarmar amatör spor kulüpleri için uygun bir arazinin olduğunu söyleyerek, “69 Ambarlarında ki 23 dönümlük arsayı siz emir verdiniz ekipler geldi temizleme işlemini başladılar. Sonra bayram geldi. Bayramdan sonra ı orası kaldı. Baya bir temizlik yaptılar alan açıldı. Orası gündeme gelirse amatör spor kulüplerimize hiçbir araba nakil masrafı olmayacak. Dört dörtlük bir yer olacak. Spor kompleksi olabilir. Daha önce Secattin Gonca’nın başkanlık döneminde kepçe ile girilerek ardından yarım bırakılmıştı” dedi. 69 ambarlarında ki arsayı incelediğini söyleyen Akdemir,” Daha önce ben 69 ambarlarının orada ki yeri incelemiştim. Beden terbiyesi arkadaşımla da orası hakkın da görüştüm. Yer ile ilgili bir mülkiyetle ilgili sorunumuz var. Yer Tkk’nın yer orman bölgenin burada tahsis etmek gerek. Bizim yerimiz olmadığı için bir şey yapamıyoruz. Sizlerin bu konuda müracaatı olması gerek. Bakın Vali Ali Kaban’da oraya sıcak baktı. Mali olarak sıkıntı çekmeyeceğini söylüyor.”

“Amatör Spor Kulüpleri olarak sıkıntılarımız var”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, amatör spor kulüpleri adına yapılan yardımlardan ötürü teşekkür ettiklerini söyleyerek, “Zonguldak Merkez takımlarına malzeme yardımında bulundunuz. Biz o malzeme yardımına icaben teşekkür ziyaretine gelecektik. Ama siz gene bizi mahçup ettiniz. Siz siz değil ben geleceğim dediğiniz gerçekten hoşumuza gitti. Ekstradan o malzemeden ziyade Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürümüz Abdullah Bakır tüm kulüplere sizin adınıza birer çift kaleci eldiveni hediye etti. Ben gerçekten bütün amatör spor kulüpleri adına teşekkür ediyorum. Siz bizim hem büyüğümüzsünüz hem de yol gösterenimizsiniz. Amatör Spor olarak sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılar kulüplerin sıkıntıları. Statülerini prosedürlerini biliyoruz. Biz arkadaşlarla görüştük BAKKA’ YA da bir proje sunacaktık. Ama BAKKA’NIN bu sene ki katosu dolmuş. Artık seneye bakacaklar” dedi.  

“Gücümüz yettiğince yardımların devamı gelecek”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yardımların devamının ifade ederek,”Benim geciken ziyaretim vardı. Biz bir gün öncesinden amatör spor kulüplerine ne yapabilir diye düşünerek planlamasını yapmıştık zaten. Gücümüz yettiğince bundan sonra da yapacağız. Planladığımız çerçeve doğrultusunda kulüplerin ne ihtiyaçları varsa şort ve eldiven gibi ne gerekiyorsa onların yardımını yapalım dedik. Ona göre bir plan yapılmıştı. Gerçekten amatör spor kulüplerini yönetmek çok zor. Ben yönetici arkadaşları kutluyorum. Bu işe gönül vererek bu işin içerisinde olan yönetici arkadaşları ayrı ayrı kutluyorum. Gönülden yapmadığınız zaman başarılı olamazsınız. Karşılıksız mücadele eden amatör futbolcu arkadaşlara da buradan tebriklerimi sunuyorum. Amatör spor maçları başladı görüyorum ki heyecan bir ayrı yüksek” şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM