Türk futbolunda yakın geçmişe damga vuran ve Fenerbahçe ile özdeşleşen Alex, Zonguldaklı milli raket Berfu’yu destekledi

 

ALEX’TEN ZONGULDAKLI RAKET BERFU’YA DESTEK

Zonguldak’ın Türk tenisine hediye ettiği 18 yaşındaki milli raket Berfu Cengiz, Brezilya’da düzenlenen Ferdi Tenis Şampiyonası’na çok önemli bir galibiyetle başladı. Berfu, Türk futbolseverlerin tanıdığı Fenerbahçeli eski futbolcu Alex’in izleyerek destek verdiği maçta  Geçtiğimiz yılın Avrupa şampiyonunu  yenerek dikkatleri çekti.

 

**********

 

Zonguldak’ta tenis hayatına başlayan ve İstanbul’da spor yaşantısına devam eden 18 yaşındaki milli raket Berfu Cengiz, Brezilya’da düzenlenen Ferdi Tenis Şampiyonası'na fırtına gibi başladı.

Zonguldak Tenis İhtisas Spor Kulübü’nde  küçük yaşlarda başladığı tenis kariyerinde basamakları hızla çıkan Berfu, ülkemizin gelecekteki en büyük yıldız adayı olarak gösteriliyor. Zonguldak’ın Türk tenisine hediye ettiği milli raket, şu sıralarda ülkemizi Brezilya’da düzenlenen şampiyonada temsil ediyor. Berfu Cengiz, Ferdi Tenis Şampiyonası’nda elemeleri başarıyla geçerek, ana tablodaki ilk sınavını iddialı bir rakibe  karşı verdi. 2016 yılı Avrupa Ferdi Şampiyonu Amina Anshba'yla kozlarını paylaşan Berfu, rakibini 6-4 ve 6-1'lik skorlarla 2-0 mağlup etti.

ALEX’TEN BERFU’YA DESTEK

Zonguldaklı Berfu Cengiz’e  bu zorlu maçta en büyük destek Türk futbol severlerin yakından tanıdığı bir isimden geldi.  Fenerbahçe’nin efsane ‘10 numarası’  Alex de Souza  Türk raket Berfu’ya ailesi ile birlikte destek verdi. Kızı Maria da tenis oynayan Fenerbahçeli eski futbolcu Alex de Souza, Berfu'nun maçını izleyip destek olurken, galibiyetinden ötürü genç yeteneği tebrik etti.  Önemli bir galibiyete imza atan Berfu maçtan sonra Alex ve ailesi ile resim çekilirken, "maçımı baştan sona seyreden ve destek olan Alex ve ailesine çok teşekkür ederim. Sporcu kişiliği karakteri ve insan olarak örnek aldığım Alex ver ailesinin desteğini görmek bana şans getirdi” dedi.

 

Fenerbahçe’nin efsane 10 numarası, Türk Berfu’ya Brezilya’da destek vererek, galibiyetinden ötürü kutladı