Zonguldaklı başarılı futbolcu Ali Efsat Aydın’ın 2017-2018 sezonunda formasını giyeceği yeni takımı belli oldu. Geçtiğimiz sezon Devrek Belediyespor’u şampiyon yaparak Bölgesel Amatör Lige çıkaran kadronun değişmez futbolcusu olan Ali Efsat Aydın, Tavşanlı Moymulspor’a transfer oldu.  Spor Toto BAL Lig 10’uncu Grup’ta mücadele edecek Kütahya takımı Tavşanlı Moymulspor'a transfer olan Ali, yeni takımı ile idmanlara başladı.

Zonguldak Belediyespor’un futbola kazandırdığı başarılı futbolcuların başında gelen Ali Efsat Aydın, 2005 yılında mavi-beyazlı takım ile yeşil sahalara ‘merhaba’ dedi. Ardından, Zonguldak Belediyespor’dan Kilimli Belediyespor’a transfer olan Ali Efsat, sarı-siyahlı takımda 1 sezon oynadıktan  sonra, kariyerinde sıçrama yapacağı Taşbacaspor’a transfer oldu. 2010 yılında transfer olduğu Kozlu temsilcisinde 2 yılda göz dolduran bir performans sergileyen 28 yaşındaki futbolcu, Kozlu Belediyespor ve Kilimli Belediyepsor’da Bölgesel Amatör Lig deneyimi yaşadı. Bu iki kulüpte tecrübe kazanan Ali Efsat, ilk şehir dışı kariyerine Yeni Amasyaspor’da başladı.  2014 yılında   giydiği Yeni Amasyaspor formasıyla başarılı bir sezon geçiren ve ayrıca taraftarlar tarafından sevilen forvet arkası ve kanat oyuncusu, Ereğli Belediyespor, Erdekspor, Kozlu Belediyespor ve son olarak Devrek Belediyespor’da forma giydi.

DEVREK’TE ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Devrek Belediyespor’a transfer olan Ali Efsat Aydın, kırmızı-beyazlı takım ile şampiyonluk yaşadı. Takımı, Süper Amatör Lig’de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige  taşıyan futbolcular arasında yer alan Ali, Devrek Belediyespor ile yolları ayırmak zorunda kaldı. Ali Efsat, sezonun ikinci yarısında formasını giydiği Devrek Belediyespor’da şampiyonluğa 5 golle katkı vermişti.

3’ÜNCÜ ŞEHİR DIŞI DENEYİMİ OLACAK

Zonguldak Belediyespor’da başlayan futbolculuk yaşantısında ilk olarak Yeni Amasyaspor’a  transfer olarak şehir dışı kariyerine başlayan Ali Efsat, ikinci deneyimini Erdekspor’da yaşamıştı.  2014 yılında Yeni Amasyaspor, 2015 yılında da Erdekspor’da top koşturan 28 yaşındaki futbolcu, Linyit Moymulspor ile 3’üncü şehir dışı deneyimini yaşayacak.

 Eren ARSLANYILMAZ

***Ali Efsat, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında formasını giydiği Devrek Belediyespor’da 5 gol kaydetti

***Forvet arkası ve kanatlarda görev yapabilen 28 yaşındaki futbolcu, Kozlu Belediyepor’da başladığı sezonu Devrek Belediyespor’da tamamladı