MHK, klasmana terfi eden hakem ve gözlemcileri açıkladı. Zonguldaklı 17 klasman hakemi yerini korurken, terfi bekleyen 2’si orta 4’ü yardımcı olmak üzere 6 hakem klasman atladı. Erol Pesen Ulusal Gözlemciliğe Reşat Akça Bölgesel gözlemciliğe terfi etti.

Zonguldak hakem camiası altın çağını yaşıyor. Geçtiğimiz sezon 17 hakemle ulusal ve bölgesel maçlarda görev alan Zonguldak yeni sezonda 23 klasman hakemiyle boy gösterecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) 2014-2015 Futbol Sezonu Hakem ve Gözlemci Klasmanlarını Belirleme Yöntemi ve Sınav Takvim kapsamında ülke genelindeki mevcut klasman ve klasman aday hakemleri sınava tabii tutmuştu. Zonguldak’tan 17’si mevcut klasman hakemi ile 6’sı klasmana aday toplam 23 hakem geçtiğimiz aylarda yapılan sınavlarda boy göstermişlerdi.

 

KLASMAN SAYISI 23 OLDU

 

MHK, sınavlarda başarılı olan ve yapılan değerlendirmeleri geçerek 2014 - 2015 sezonunda görev alacak hakem, yardımcı hakem ve gözlemcilerin klasmanlarını onayladı. Buna göre Zonguldak’tan 17 klasman hakemi yerini korudu. Zonguldak İl Hakem Kurulu tarafından klasmana aday gösterilen 2’si orta 4’ü yardımcı toplam 6 hakem fire vermeden klasmana yükseldi. Emrah Asilbüyükyıldırım ile Hakan Ergin Bölgesel Hakem, Turgut Refik Çağlar, Oğuz Gökmen, Hakan Kıran ve Oğuzhan Açka Bölgesel Yardım Hakemliğe terfi ettiler. Mevcut 17 klasman hakeminde yeni terfi eden hakemlerde eklenince Zonguldak yeni sezonda 23 klasman hakemi ile ulusal ve bölgesel maçlarda görev alacak.

PESEN VE AKÇAN TERFİ ETTİ

MHK Zonguldaklı iki gözlemciyi de terfi ettirdi. Zonguldak bölgesi bölgesel gözlemci hakem Erol Pesen ulusal gözlemciliğe, Reşat Akçan ise bölgesel gözlemciliğe terfi etti.

Hedef üst liglere daha fazla hakem çıkarmak

Türkiye Futbol Federasyonu, tarafından onaylanan 2014 - 2015 sezonunda görev alacak hakem, yardımcı hakem ve gözlemci klasmanlarının ardından  Zonguldak  İl Hakem Kurulu, yaptığı açıklamada, “Klasmandaki hakem sayımızın  yükselmesiyle başarımız artı. Her sene bu sayısı yükseltiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da klasmana hakem çıkararak, üst liglerde daha fazla hakemimizin görev almasını sağlayacağız. Klasmandaki arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz” denildi.

 

Eren ARSLANYILMAZ