Zonguldak’ta ev sahipliği kimliğiyle Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek Zonguldak Gençlik Merkezispor temkinli…  Kızların çalıştırıcısı Selim Oral, grupta zorlu takımların bulunduğunu belirterek, asıl amaçlarının tecrübe kazanmak olduğunu söyledi.

 

*****************

 

2013 Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası, Zonguldak’ın içinde bulunduğu 13 grup merkezinde hafta sonu başlıyor. Adana, Ankara, Aydın, Giresun, Hatay, İstanbul (2 grup), İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Van ve  Zonguldak'ta tek devreli lig usulüne göre oynanacak şampiyonada 55 takım yer alacak.

4 takımlı 10 grup ve 5 takımlı 3 grup olmak üzere toplam 13 grupta yapılacak şampiyonada,  4 takımlı grupların maçları 29-30 Haziran ve 1 Temmuz 2013 tarihlerinde oynanacak. 5 takımlı grupların müsabakaları ise 29-30 Haziran ve 1-2-3 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacak. 

29 Haziran Cumartesi günü bir ayağı Zonguldak’ta yapılacak grup merkezinde; Zonguldak Gençlik Merkezispor, Kdz. Ereğlispor, Ovacık Gençlik Merkezispor ve Amasya Eğitimspor mücadele edecek. Zonguldak Gençlik Merkezispor ile Kdz. Ereğlispor’un ev sahipliğini üstlendiği grup merkezinde, Zonguldak Gençlik Merkezispor,  Kdz. Ereğlispor’a oranla iddiası daha düşük. Çalışmalarını sürdüren temsilcimiz Gençlik Merkezispor’da Antrenör Selim Oral, hedeflerinin tecrübe kazanmak olduğunu söyleyerek, “Grubumuzda çok güçlü takımlar var. Kadın liglerinde daha çok tecrübesi olan takımlara karşı mücadele edeceğiz. Kdz. Ereğlispor ile Amasya Eğitimspor, bu liglerin ekolu haline geldiler. Biz bu takımların yanında sadece tecrübe kazanmayı amaçlıyoruz. Çok çalışarak ve bu tür şampiyonalarla onların seviyesine çıkmaya çalışacağız” dedi. Eren ARSLANYILMAZ

 

Ereğli iddialı geliyor

 

 

Zonguldak Gençlik Merkezispor ile aynı grup merkezinde mücadele edecek Kdz. Ereğlispor 1’inci Kademe maçlarının favori takımları arasında yer alıyor. Türkiyede kadın liglerinde söz sahibi olan Kdz. Ereğlispor’un kadrosunda birçok milli futbolcu yer alıyor. Bu isimlerin başında en dikkat çekici futbolcu, Türkiye’nin parlayan yıldızı Ebru Topçu…  U15, U17 ve U19 Milli takımlarında onlarca kez forma giyen 17 yaşındaki genç yetenek, Kdz Ereğlispor’un Zonguldak Grup Merkezi’nde en büyük kozu olacak.

 

 

4 takımlı grup merkezlerini birinci sırada bitiren 10 takım ve 5 takımlı grupları birinci ve ikinci sırada tamamlayan 6 takım bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. 16 takımdan oluşacak bir üst tur  ve sonrasında oynanacak maçlar tarafsız sahalarda tek maç eleme usulünde oynanacak. Kura çekiminde aynı gruptan gelen takımların eşleşmesine müsaade edilmeyecek. Bu karşılaşmaların programı daha sonra ilan edilecek.