48 yıldır Amatör Futbola hizmet eden 65 yaşındaki futbol adamı Osman Aydın’dan Amatör futbolu rahatlatacak bir öneri geldi… Aydın, Acılık’taki 23 dönümlük boş arazinin, futbol sahası olarak kazandırılmasını istedi.

Amatör Küme’de yıllardır devam eden saha sıkıntısı bir türlü çözüme kavuşturulamıyor… Merkez’de bir tek Fener sahasının olması nedeniyle amatör kulüpler sıkıntı çekiyor.

48 yıldır amatör futbolun içerisinde olan ve 15 yıldır Çaydamarspor Kulüp Başkanlığı yapan 65 yaşındaki futbol adamı Osman Aydın’dan amatör futbolu rahatlatacak bir öneri geldi. Daha önce de bir çok kez gündeme getirilen Acılık da ki 23 dönümlük boş arazinin futbol sahasını olabileceği belirtildi. Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ın ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’inde incelediği arazi Milli emlak ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna(TTK)’ya ait olduğu için çalışmalar yapılamadı. Acılık da ki boş arazinin amatör futbola kazandırılması ile birlikte kulüpler rahat bir nefes alacak.

Osman Aydın: ‘’Amatör futbola merhem olur’’

Futbol adamı Osman Aydın,  bu arazinin amatör kümeye merhem oacağını söyleyerek, ‘’Bura için çok uğraştım ama yetkililere bir türlü sesimi duyuramadım. Burası 23 dönümlü bir arazi. Buranın spor kompleksi olabileceğini düşündük. Zonguldak’ta 1 tane futbol sahası var. İlçeler beldelerde 2 tane saha var burada sadece 1 tane saha var. Çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Özellikle idmanlarda çok sıkıntı çekiyoruz. Burası Zonguldak Amatörüne merhem olur. Yetkililer beni bulsunlar ben kendilerine burayı gösteriyim. Buranın mobilyacılar sitesi olacağını duydum. Eğer böyle bir şey olursa daha da amatör kümeye hizmet etmem. 48 senedir sporcun içerisindeyim. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de konuyu biliyor. O da benimle ilgili ne varsa ben yapacağım diyor. O yüzden yetkilileri sesleniyorum biran önce burayı Amatör futbola kazandıralım’’dedi.

Emre Can BAYRAM