Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 16-20 Nisan tarihleri arasında Isparta’da düzenlenen Küçük Kızlar Basketbol Anadolu Şampiyonası’nda mutlu sona Kdz. Ereğlispor ulaştı.

6  Bölge Şampiyonu Çanakkale İçdas, Hatay Türk Telekom, Antalya Akdeniz Yıldızları, Giresun Üniversitesi, Belediye Vanspor ve Kastamonu Basket ile gecen senenin Anadolu şampiyonu Kdz.Ereğlispor ile Anadolu Şampiyonası ikincisi Kocaeli Gölcük  Belediye katıldı.

Yarı final maçında Giresun Üniversitesi sporu 63-46 yenen Ereğli Belediyespor final maçında Kocaeli Gölcük ile karşılaştı. Final maçında rakibine oranla üstün olan temsilcimiz parkeden 62-47 galip ayrılarak Anadolu Şampiyonu oldu.

 Ayni zamanda turnuvanın  en iyi forveti Kdz. Ereglispor’dan İzel Okur seçildi. Kdz. Ereğlispor gecen sene de namaglup Anadolu şampiyonu olmuştu.

 Belediyespor 13-18 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli de düzenlenecek olan küçük kızlar Türkiye şampiyonasına katılacak. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporcuları Ereğli halkı adına kutladı.