Avrupa’daki gururumuz Cenk Şahin, arkadaşımız Emre Can Bayram’a çok özel açıklamalarda bulundu

ARDA TURAN’I ÖRNEK ALIYORUM

Medipol Başakşehir’den kiralık olarak gittiği Almanya 2’nci Bundesliga takımı St. Pauli’ye 4 yıllık imza atarak kariyerine Avrupa’da devam edecek Cenk  Şahin, hedefleri ve  geleceği hakkında konuştu. Arkadaşımız Emre Can Bayram’a verdiği röportajda bir çok konuya değinen Cenk, kendisine örnek aldığı futbolcunun Arda Turan olduğunu söyledi.

*************

O ZONGULDAK’IN AVRUPA’DAKİ GURURU… 

2005 yılında Zonguldak Belediyespor’da başladığı futbola,  2010 yılına kadar Zonguldakspor’da devam eden Cenk Şahin,  kariyer basamaklarını çıkacağı Başakşehir’e transfer oldu. 6 yıl süreyle Başakşehir’de önemli başarılar elde ederek, geçtiğimiz sezon hedeflediği Avrupa macerasına başlayan Cenk, Almanya 2’nci Bundesliga takımı St. Pauli’ye kiralık olarak transfer oldu.  Almanya’da harika bir sezon geçiren Cenk, başarısıyla kiralık formasını giydiği kulübü St. Pauli tarafından bonservisiyle  transfer edildi. 4 yıllık anlaşma ile kariyerine Almanya’da devam edecek gururumuz Cenk Şahin,  tatilini geçirmek üzere memleketi Zonguldak’a geldi. Burada en yakın arkadaşlarıyla bir araya gelen Cenk Şahin,   spor muhabirimiz Emre Can Bayram’a röportaj verdi.

 “ST PAULİ’DE BENDE KALMAK İSTEDİM”

Zonguldaklı milli yıldız Cenk Şahin, kendisinin de Almanya’da kalmak istediğini söyleyerek, “St Pauli beni almayı tercih etti. Benimde istediğim bir şeydi. Mutluyuz. Oraya iyi bir şekilde adapte olduk. Taraftarlar, takımla ve teknik heyetle aram çok iyi. Bu sene orada her şey çok iyi gitti. Orada oynamaya devam edeceğiz. “ dedi.

“TAKIMA İYİ BİR ŞEKİLDE ADAPTE OLDUM”

St Pauli’de  bu sezon yükselen performansını, takıma adapte olmasına bağlayan, Cenk Şahin, “Adapte olduktan sonra ve alışma süresi geçtikten sonra kendi yeteneklerini ortaya koyabiliyorsun. Bu da tabi ki saha içerisinde fark yarattırıyor. Takımda iyi bir arkadaşlık ve uyum olduğu için sonuçlarını güzel bir şekilde geri aldık. İnşallah daha iyi olur ”dedi.

“TÜRKİYE LİGİ VE ALMANYA LİGİ ARASINDA FARK VAR”

Almanya ve Türkiye ligleri arasında farklardan bahseden  Zonguldaklı genç yıldız Cenk Şahin ,“Türkiye ligi ve Almaya Ligi arasında baya fark var. Sistem olarak, kondisyon ve antrenman planlaması olarak baya farklı. Bizde bunlara adapte olduk. Güzel bir sezon geçirdik. İnşallah daha çok çalışarak daha iyi yerlere gelmek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz ”şeklinde konuştu.  

“HEDEFİM BİRİNCİ LİGDE TOP OYNAMAK”

Genç yıldız Cenk Şahin, Hedefinin birinci liglerde top oynamak olduğunu söyleyerek, “Tabi ki hedefim var. Birinci liglerde daha iyi takımlarda süre almak. Ülkemizi temsil etmek öncelikli amacım. Bakalım çalışıp Ülkemizi önce bulunduğumuz yerde daha sonra gideceğimiz yerlerde iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz.”  Dedi.

 

Cenk Şahin, Almanya’da geçirdiği bir sezonu değerlendirdikten sonra, Zonguldak Kömürspor ve Şenol Demir hakkında görüş belirtti.

 

“KISMET OLURSA BİR GÜN ZONGULDAKSPOR’DA OYNAMAK İSTERİM”

Zonguldaklı genç yıldız Cenk Şahin, ilerleyen yıllarda Zonguldakspor’da oynamak istediğini söyleyerek, “Zonguldakspor’u Almanya’dan takip ediyordum. Play off şansları da vardı. Ama şanssız mağlubiyetler aldılar. Önemli olan zaten buralarda kalıcı olmak. Bunu da başardılar bu sezon. Bunu da devam ettirip bu sezon üzerine koyup inşallah ikinci ligler birinci ligleri de görürler. Ben gönülden destekliyor ve takip ediyorum. Kısmetse olursa bir gün Zonguldakspor’da oynamak isterim.”

“ŞENOL HOCA GEREĞİNDEN FAZLASINI YAPTI”

Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Şenol Demir’in bu sezon önemli işler yaptığını ifade eden Cenk Şahin, “Zonguldaklı bir hoca olarak gereğinde fazla iyi şeyler yaptı. Yapmaya da devam edeceğini düşünüyorum. Gerçekten hocalığı ve insanlığı olsun çok iyi ve üst düzey. İnşallah takımla beraber daha üst liglerde şehirle beraber görmek isterim ”dedi.

“ZONGULDAK HALKINI VE TARAFTARINI ÇOK SEVİYORUM”

Zonguldak taraftarını çok sevdiğini söyleyen Cenk Şahin, “Zonguldak halkını ve Zonguldak taraftarını çok seviyorum. Sürekli takip ediyorum. Her yerde Zonguldakspor taraftarını güzel bir dille reklamını yapıyorum. Reklama aslında ihtiyaçları yok ama onları biz nasıl temsil ediyorsak onlarda tüm Zonguldak’ı temsil ediyor her maç. İnşallah bu şekilde devam ederler. Her maç takımlarını desteklerler. İyi günde kötü günde takımlarının yanında olarak güzel günler görürler.”

 

Cenk Şahin örnek aldığı futbolcuyu açıkladı

 

“MESSİ GERÇEKTEN ÇOK FARKLI”

Zonguldaklı milli yıldız Cenk Şahin, İspanya’da Barcelona forması giyen Arda Turan’ın misafiri olduğunu söyleyerek, “Arda Turan’ın misafiriydik. Antrenmanı ziyaret etmiştik. Çıkışta Messi ile karşılaştık. Karşılaşmışken Messi ile bir resim çektirmek istedim. Güzel bir anı oldu. Arda Turan’la tabi ki görüşüyorum. Arda Turan benim ağabeyim. Sağ olsun bize yardımcı da oldu. İlk defa canlı bir şekilde Arda Turan ve Messi’nin antrenmanını izleme fırsatı yakaladım. Gerçekten çok farklı“dedi.

“ÖRNEK ALDIĞIM OYUNCU ARDA TURAN”

Örnek aldığı oyuncu Barcelona’da forma giyen Milli yıldız Arda Turan olduğunu ifade ederek, “Ben Türk oyuncularını örnek almayı tercih ediyorum. Kendi ülkemizin yetiştirmiş olduğu yıldızları göz önünde bulundurmak gerekir. Benim örnek aldığım oyuncu Arda Turan’dır.”  Dedi.

Emre Can BAYRAM

 

***Almanya’da St. Pauli formasıyla 29 maça çıkan Cenk, 4 gol ve 3 asistlik performans sergiledi

***Yıllar önce oynadığı kulübü Zonguldak Kömürspor’u ziyaret eden Cenk, burada altyapı çalışanı Fuat Günaydın ile hasret giderdi

***Cenk Şahin, çocukluk arkadaşları Buğra Koca ve Umut Korkmaz ile Fener sahasında ayak tenisi oynadı.  Yetenekli futbolcu, arkadaşlarını ayak tenisinde 3-0 yendi.