Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği(TFFHGD)Genel Başkanı Sayın Dr.Abdurrahman Arıcı, 16 Nisan’da yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şube Başkanı Ümit Kaya’yı ziyaret etti. (TFFHGD) Şube Başkanı Ümit Kaya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Arıcı’ya çiçek takdim ederken, İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış ise Zonguldak’ın simgesi madenci heykeli verdi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği(TFFHGD)Genel Başkanı Sayın Dr.Abdurrahman Arıcı, Ümit Kaya’ya nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyerek, ‘’ ’Ben buraya ne imza toplamaya ne de başka bir şey için geldim. Ben buraya nezaket ziyareti için geldim. Ben Milletvekilliğini 2 şey için kullandım. 1 hakem ve gözlemcilerinin kamu görevlisi olması için kullandım. 2 bu camianın gözlemci hakem temsilci üyelerin görevli izinli sayılmasını kanuna kullandım’’dedi.

Arıcı; ’’320 imzayla aday oldum’’

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Sayın Dr.Abdurrahman Arıcı,  320 imzayla aday olduğunu söyleyerek, ‘’Şimdi bir seçim sürecindeyiz. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğimizin seçim süreci var. Bundan 10 gün öncesine kadar aday adayıydım. Şimdi aday olarak arkadaşların karşısına çıktım. Çünkü aday olabilmek için 100 imzanın alınması gerekiyor. Allaha şükür o imzaları sağladım. Şuana kadar 320’ye yakın imza var. Başkanımıza Şube Başkanları toplantısında söz vermiştim eşimle beraber geleceğim diye. Ama bir problem çıkınca o sözün yarısını yerine getirebildik. Sabah Kocaali’ye Sakarya’ya Düzce’ye uğradım. Şimdide buradayız’’dedi.

Abdurrahman Arıcı; ‘’Göreve geldiğimde iyi bir miras almadım’’

Göreve geldiğinde iyi bir miras almadıklarını ifade eden Avcı, ‘’2 dönemdir bu görevi yapıyorum. Görevin zorlukları var. Her şeyi yapamıyorsunuz. Eksiklerimiz olabiliyor. Yapamadıklarımız olabiliyor. Bu bir süreç. İnşallah önümüzde ki süreçte mahkemeleri geride bıraktık. Davalarla uğraştık. Bu dava süreçleri de bitti. Tazminatlar var. 450 bin liraya yakın tazminat ödedik. Çalışanlara asıl kendi hak ettikleri tazminatın dışında para ödedik. İyi bir miras alamadık ekonomik yönden. Ama Allaha şükür kimseye muhtaç olmadan şimdiye kadar götürdük. Derneği icra Safalarına düşürmedik. Görev yapmak önemli ama geriye dönüp baktığımızda mirasınıza bakmanı gerekiyor. Daha önce ki arkadaşları iyi yad edemeyeceğim. Onu da Genel kurulda dile getireceğim’’diye konuştu.

Arıcı; ‘’98 kişinin hakemlikle görevi kesildi’’

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Sayın Dr.Abdurrahman Arıcı , 98 kişinin hakemlikle ilşkisinin kesildiğini söyleyerek, ‘’Bu ara da 98 arkadaşımızın görevi bıraktırıldı. Merkez Hakem Kurulu Türkiye Futbol Federasyonu direktifi üzerine. Onların içeriğine ben bilmiyorum. Onlar hakkında hiç görüş bildiremem. Fakat çok iyi bildiğim bir şey var. 15 20 gündür FETÖ terör örgütü ihtisaslı kişilerle uğraşıyoruz. Bunların bir tanesi ihraç edildi. 17 Aralık 2013 yılında sayın Cumhur Başkanımıza operasyon yapıldığında bir twit atmış. O tiwitin neticesinde de FETÖ terör örgütünü övdüğünden dolayı hakemlikle ilişkisi kesildi. Bir arkadaşımız kendi resmim altında bana hakaret ettiği için onunda ilişkisi kesildi. Bana hakarete kadar hoş görülü olmaya çalışıyoruz. Hakem camiası olarak hoş görülü olmalıyız’’şeklinde konuştu.

Abdurrahman Arıcı; ‘’Papila’nın aday olduğunu bilmiyordum’’

Cem Papila’nın aday olduğunu bilmediğini ifade eden Avcı, ‘’ Cem’in aday olup olmadığını bilmiyorum. O gün belli olacak. 100 imza ile gelirse aday olur. Ben bundan  15 gün önce aday adayım diyordum. Ama şuanda 320 imza var. Arkadaşıma başarılar diliyorum. Sevdiğim bir arkadaşım. Seçim sürecinden önce de arkadaşımla Ankara’da görüştüm. Bu camianın yetiştirdiği bir arkadaşım. Onlarla ilgili görüşlerimi Genel kurulda belirteceğim’’dedi.

Arıcı; ‘’Parlamentoda iki şey için görevimi kullandım’’

 Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Sayın Dr.Abdurrahman Arıcı, parlamentoda  iki şey için görevini kullandığını söyleyerek, ‘’Ben buraya ne imza toplamaya ne de başka bir şey için geldim. Ben buraya nezaket ziyareti için geldim. Ben parlamentoda da bulundum. Bakan yardımcılığı da yaptım. Dernek başkanlığından oralara gitmedim. Oralardan dernek genel başkanlığına geldim. Parlamentodayken de Allah bana büyük bir şey nasip etti. Ben Milletvekilliğini kullandım. 2 şey için kullandım. 1 hakem ve gözlemcilerinin kamu görevlisi olması için kullandım. 2 bu camianın gözlemci hakem temsilci üyelerin görevli izinli sayılmasını kanuna kullandım’’şeklinde konuştu.

Kaya; ‘’Arcının Türk futboluna çok büyük destekleri oldu’’

Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şube Başkanı Ümit Kaya, Abdurrahman Arıcının Türk futboluna çok büyük destekleri olduğunu söyleyerek, ‘’ Genel Başkanımızın ilimizi ziyaret ettiği için teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da şube başkanları toplantısında kendisinden bir söz almıştık. Kendisi de bizleri kırmayarak ilimizi ziyaret etti. Kendisine öncelikle teşekkür ediyoruz. Genel başkanlık seçimimiz var önümüzde. Genel başkanımızı seçeceğiz. Zonguldak’tan hakemlik yapmış Cem Papila hocamız var. Kedisine de başarılar diliyoruz. Abdurrahman başkanımıza da girmiş olduğu bu zorlu yolda başarılar diliyoruz. Bu zamana kadar Türk futbol hakemliğine çok büyük destekleri geçmiştir’’diye konuştu.

Emre Can BAYRAM