19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94’üncü yıl kutlamaları kapsamında 15-21 Mayıs günleri arasında düzenlenecek ‘Gençlik Haftası’nın startı verildi.  Gençlik Haftası kapsamında yapılan ‘Gençlik Yürüyüşü’nün ardından başlayan etkinliler, Valilik önünde çeşitli spor branşlarının gösterileriyle devam etti.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın faaliyet programında yer alan ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94’üncü yıl etkinlikleri sebebiyle 15-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ‘Gençlik Haftası’ kutlamaları başladı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde Kızılay Kan Merkezi’nden başlayıp Valilik Önüne kadar yapılan ‘Gençlik Yürüyüşü’ ile startı verilen ‘Gençlik Haftası’ coşkusu Zonguldak’ı sardı. Vatandaşların ve sporcuların katılımıyla ilginin yoğun olduğu Gençlik Haftası çerçevesinde Valilik önünde çeşitli spor branşları gösterileri yapıldı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik, karate, teakwondo ve judo takımlarının gösterileri izleyenleri büyüledi.

Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, “Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında Ülkemizin tüm yerleşim  birimlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası 2007 yılında kadar Ulusal düzeyde, 2008 yılından itibaren uluslar arası statüde kutlanmaktadır. Gençlerimiz bu haftada çeşitli sanatsal-kültürel ve sportif etkinlikler sergileyecekler. ‘Vatanını çok seven görevini en iyi şekilde yapandır’ sözünden yola çıkarak gençlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından şüphemiz yoktur” dedi. Üzülmez konuşmasının sonunda “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Haber: Eren ARSLANYILMAZ

Fotoğraflar: Öznur GÜNEŞ