Galatasaray’ın Zonguldaklı genç file bekçisi Eray İşcan, sarı-kırmızılı takımın 4-2 galip gelerek 19’uncu şampiyonluğunu ilan ettiği Sivasspor maçında son 10 dakika görev aldı. Bu sezon ilk kez bir lig maçında kaleyi koruyan genç eldiven şampiyonluğun mutluluğunu yaşadı.

 

************

 

 

Spor Toto Süper Ligde geçtiğimiz Pazar günü sahasında konuk ettiği Sivasspor’u 4-2 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Galatasaray’da Zonguldaklı kaleci Eray İşcan, bu sezon ilk kez lig maçında kaleye geçti.

Futbola 2005 yılında Kilimli Belediyespor alt yapısında başlayan ve sarı-siyahlı takımda 3 sezon forma giydikten sonra Beylerbeyispor’a transfer olan genç file bekçisi,  ardından Galatasaray’a transfer oldu. 2009 yılında sarı-kırmızılı takıma giden İşcan, geçen süre zarfında Galatasaray A takımına kadar yükseldi. Fatih Terim’in gelişiyle kadroya girmeye başlayan Zonguldaklı yetenek Fernando Muslera’nın ardından Galatasaray’ın ikinci kalecisi konumuna geldi.

Geçtiğimiz Pazar günü Ali Samiyen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Sivaspor’u konuk eden Galatasaray’da Hasan Şaş, 81’inci dakikada Muslera’nın yerine Zonguldaklı kaleci Eray’ı kaleye soktu. Skor 4-1 iken kaleye geçen genç kaleci, 90’ncı dakikada  gol yese de başarılı bir maç çıkardı. Bu skorla maçı kazanan sarı-kırmızılı takım, 19’uncu şampiyonluğuna ulaştı. Maç sonu Zonguldaklı kaleci Eray İşcan’ın bulunduğu Galatasaraylı futbolcular, 19’uncu şampiyonluğun sevinci ve mutluluğunu doyasıya yaşadı.

Eren ARSLANYILMAZ