Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tutulmaz'ın mesajı şu şekilde;

"Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84.yılında milletçe sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz.

                Bağımsızlık ve özgürlük yolunda, milletçe büyük bir fedakârlık, cesaret ve destansı kahramanlıklarla yürütülen milli mücadelenin önderi Atatürk; milletimizin kötüye giden yazgısını değiştirmiş, tarihe yön veren, çağa damgasını vuran, tüm yaşamını aziz milletimize adayan, büyük bir Komutan ve devlet adamıdır.

                Atatürk, yok edilmek istenilen bir milleti ayağa kaldırmış, milli mücadeleyi unutulmaz eşsiz zaferlerle taçlandırmış, sağlam temeller üzerinde yeni bir devlet kurarak, bizlere aydınlık ve güvenli bir gelecek armağan etmiş, çağdaş dünyanın yolunu açmıştır. 

                Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılında bizlere düşen en önemli görev, büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet korumak, gözetmek, yaşatmak, aziz hatırasına sahip çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çok çalışmaktır. 

Çalışmalar tam gaz! Çalışmalar tam gaz!

                Büyük Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir devlet olarak Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın azim ve kararlılığı içerisinde, önemli kalkınma hamleleriyle çalışmalarına hızla devam etmektedir.

                Bu duygu ve düşüncelerle yaşamı, üstün liderlik vasfı, düşünceleri, engin öngörüsü, barışçıl tutumu ve tarihe mal olmuş başarılarıyla milletimizin ve tüm dünyanın takdir ve saygısını kazanan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, yakın silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz."

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle;

“Türk ulusu; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84’üncü yılında büyük bir özlemle anıyor.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm imkansızlıklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir değişim ve gelişim yaşadı.

Ulusal ve tam bağımsızlıkçı anlayış, Türkiye’nin hızla gelişmesinin ve dünyanın en güçlü ve onurlu ülkelerinden biri olmasının yolunu açtı.

Atatürk’ün ortaya koyduğu ve yaşamı boyunca uyguladığı ilkeler, her türlü zorlukları aşmamıza ve çağdaş medeniyeti yakalamamıza yeter.

Bizler, O’nun ilkelerinin takipçisi olmaya, aydınlattığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

O’nu bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz”.

BAŞKAN BOZKURT: YÜZYILIN LİDERİNİ SAYGIYLA ANIYORUM

 

     Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

     Başkan Bozkurt mesajında, 84 yıl önce, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ölümsüzlüğe yolcu ettiğimiz Atatürk'ün, ölümünün 84. yılında da değerinin her gün daha da arttığını, yurt içinde ve yurt dışında yüzyılın lideri olarak saygıyla anıldığına vurgu yaptı.

     Mustafa Kemal’in özgürlük, bağımsızlık, değişim ve çağdaşlaşma projesinin eseri olan laik Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün en büyük eseri olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt, şunları kaydetti:

     “Barışın, dostluğun, kardeşliğin, insanlığın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüz dünyasında, Atatürk'ün eserinin değeri de her gün daha çok artıyor ve daha iyi anlaşılıyor. Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini hem tarih yazarak hem tarihe not düşerek göstermiş hem de mazlum milletlere örnek olsun diye tarihe tescil ettirmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında da saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz.”

"Onu seviyoruz, ışığıyla aydınlanıyoruz"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Her birimiz kararlılığı, eşsiz öngörüsü, ileri görüşlülüğüyle tebaa olmaktan çıkarıp eşit haklı vatandaş statüsüne kavuşturduğunu biliyor, daha çok minnet duyuyoruz. Onu özlüyoruz. Onu seviyoruz. Işığıyla aydınlanıyoruz.” dedi. 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, devletimizin kurucusu, cumhuriyetimizin bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. yılında saygı ve minnetle anıyorum. 10 Kasımların matem günleri değil, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda ilerleme görevini Ata’mızdan devraldığımız gün olarak görüyorum. Onun fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları olarak, önümüzdeki en büyük görevin, ‘En büyük eserim’ dediği cumhuriyetimizi, ikinci yüzyılında, tüm kurum ve kurallarıyla işleyen eksiksiz bir demokrasiyle taçlandırmak olduğunu düşünüyor, bu doğrultudaki çabalara büyük önem veriyorum.” dedi.   

MİLLETİMİZ ATATÜRK’E SARSILMAZ BİR İNANÇLA SAHİP ÇIKIYOR 

Kantarcı açıklamasını, “Büyük önderimiz vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, ilkeleri ve devrimleriyle, yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm mazlum milletlere yol göstermeye devam ediyor. Siyasi görüşü, yaşı, cinsiyeti, etnik kökeni ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdinin, geleceği aydınlatan fikirleriyle dünyanın yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından biri olan Atatürk’e sarsılmaz bir inançla sahip çıktığına yürekten inanıyorum. Her birimiz kararlılığı, eşsiz öngörüsü, ileri görüşlülüğüyle bizleri tebaa olmaktan çıkıp eşit haklı vatandaş statüsüne kavuşturduğunu biliyor, daha çok minnet duyuyoruz. Onu özlüyoruz. Onu seviyoruz. Işığıyla aydınlanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha özlem, minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” diyerek tamamladı. 

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

10 Kasım 1938’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bedenen aramızdan ayrıldığını, ancak Yüce Türk Milletine bağımsızlığı hediye eden ve tarihin akışına yön veren bu büyük devlet adamının hem kalbimizde hem de bıraktığı mirasta sonsuza kadar yaşayacağını dile getiren Rektörümüz Özölçer sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Yüce Türk Milletinin kahramanı ve İstiklal Savaşımızın başkumandanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Dehasıyla tüm dünyayı kendisine hayran bırakan, cesaretiyle adından söz ettiren ve ilkeleriyle tüm dünyaya ilham kaynağı bu büyük lideri ilelebet yaşatmak, bıraktığı mirasa sahip çıkarak ve onun gösterdiği yolda ilerleyerek sağlanabilir. Aziz milletimizin, başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesini unutmadan, onun bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak ve bu mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, canını gözünü bile kırpmadan bu vatan uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle anıyorum.”

BAŞKAN POSBIYIK: 84 YILDIR GÖZÜMÜZ YAŞLI. ATAMIZI SAYGIYLA, MİNNETLE, RAHMETLE ANIYORUZ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kurduğu Cumhuriyetle ülkesinin ve milletinin her alanda ilerlemesini sağlayan, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam eden, tüm dünyanın saygı duyduğu bir liderdir.

Atatürk, barışı esas alan, yeniliklerle ülkesini ayağa kaldıran bir devrimci, sömürgeciliğe ve yayılmacılığa karşı mücadele veren bir lider, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini esas alan, çocuklara ve gençlere büyük değer veren, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, din, ırk ayırımı gözetmeyen, eşsiz bir devlet adamıdır.

Türk Milleti; Vatanına ve Milletine olan aşkı, sevgisi ve güveni tarif edilemez olan Ata'sını, O'nun ilkelerini ve aziz hatırasını asırlar geçse de asla unutmayacaktır. 10 Kasımlar Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın ötesinde O’nu bir kez daha en iyi şekilde anlamanın, anlatmanın günleridir.

O’nu en güzel anlamanın yolu da, veciz bir şekilde ifade ettiği gibi “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet bıraktığı ülkemizi, çok çalışarak gelecek nesillerimize aynı şuur, inanç ve kararlılıkla en iyi şekilde bırakmaktır.

Yolumuz ‘akıl ve bilim’ diyen Önderimiz Atatürk, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi doğrultusunda Edebi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeye devam edeceğiz.

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.

84 yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti, 84. kez başın bir kere daha sağ olsun.”

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş’in 10 Kasım nedeniyle bir mesajı yayımladı.

Keleş mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum. Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. O’nun mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Atatürk, sadece Türk Milleti olarak bizlerin değil tüm Dünya’nın saygıyla yâd ettiği, büyük bir devlet adamı idi. Türk Milleti’ni bağımsızlık, özgürlük yolunda yol gösterici olmasıyla değil, kişiliğiyle de örnek bir insan olmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk adı silinmeyecek bir dünya lideridir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."

CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat 10 Kasım nedeniyle anma mesajı yayımladı.

İşte Pulat'ın o mesajı;

"Yıkılmış bir imparatorluğun enkazı üzerinde, emperyalizme karşı, verdiği bağımsızlık mücadelesiyle, içinde bulunduğu çağın, en çağdaş ve bağımsız devletini kurarak, bizlere emanet etmiş, bir dahi, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyorum.

21. Yüzyılda hala fikirleri ve yaptıklarıyla yaşayan neredeyse tek liderdir.

Çağının yöneticilerinin çoğu tarih sahnesinden silinmiştir.

Önderi olduğu kuruluş ve kurtuluş sürecinin onurlu öyküsünün ardından gelen aydınlanma devrimi ve uluslaşma süreci ile barışı tesis ederek, dünyada insanlığa evrensel bir reçete olmuştur.

Tarihe adını altın harflerle kazımış büyük devrimci, akıl almaz bir mucizenin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine büyük bir armağandır.

Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi, din ve etnik ayrım temellerine dayanmayan, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır.

10 Kasım'lar Atatürk’ün ölümsüzlüğünü karşılamaktır.

Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı yüz binlerce yurttaşımız Anıtkabir'e koşarken, milyonlarca insanımızın yüreği Atatürk'e olan minnet, özlem ve sevgiyle atacaktır.

Sonsuzluğa yürüyüşünün 84. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Atatürk'ün 84. ölüm yıldönümü nedeni ile anma mesajı yayımladı.

Uzun mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Ulusların, tarihlerinin yazılmasında çok önemli isimler vardır.

Bu ulusların içerisinde, belki de bizim en şanslı olduğumuz taraf; dünyanın bugünde hayranlık duyduğu, gıpta ettiği M.Kemal Atatürk’ün Türk Ulusuna ait olmasıdır.

Ancak ona karşı olan o sorumluluklarımız ve görevlerimiz her geçen gün biraz daha zorlaşmakta, eşsiz devrimcinin ilkeleri, hedefleri sürekli tehdit altında bırakılarak unutturulmaya çalışılmaktadır.

Bir yıl sonra 100.Yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’imizin sonsuza dek var olabilmesi için aslında 10 Kasım’lar bir yas günü olarak değil inançlarımızın, devrimlerimizin daha da perçinleşerek, kökleşerek tören alanlarından yurdumuzun en ücra köşelerine kadar ulaştırılması gerekmektedir.

Onun için buradan bir kez daha sesleniyoruz, sonsuza dek, sadece sen yaşamayacaksın yüreklerimizde,

Cumhuriyetin, devrimlerin, bağımsızlık ateşin, hep tükenmez sevginle onlarla birlikte var olacak…

84.Yılda da saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan, 10 Kasım Atatürk ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Turhan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Büyük ölümlere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen ve arkasında yas değil, şanlı bir destan, genç ve çağdaş bir Cumhuriyet bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün ardından geçen 84. yıl Atatürk Çizgisindeki Türk milliyetçileri için onun bayrağını daha ilerilere taşımak ile geçti.

Cumhuriyet’in evlatlarına bıraktığı büyük mirasın sahipçileri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken bir kez daha O'na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor ve bu güveni hiç aklımızdan çıkarmadan ülkemiz için canla başla çalışıyoruz.

Ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumdan hızla çıkarak, Atatürk'ün gösterdiği yolda devam etmesi için doğruluktan, adaletten ve Teröre Taviz vermeden Mücadeleden vazgeçmeden yürüyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. “Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Demiştir.

ATA’mıza kendisini unutmadığımızı ve ektiği tohumların her şeye rağmen her sabah yeniden yeşerdiğini, minicik ve gencecik kalplerin Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi ile çarptığını söylemek en büyük mutluluğumuzdur bunu herkes böyle bilmelidir. Büyük Atatürk, Cumhuriyetin 99. Yılını kutlayan ve arka arkaya büyük acılar yaşayan ülkemizde seni çok özleyen bizler seni rahmet ve şükran duygularımızla anıyor, hatıran önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.

NE MUTLU TÜRK'üm DİYENE!"