Modernizasyon çalışmaları kapsamında işe ilk olarak kapalı tribünlerden başlanıldığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı ile ilgili  kamuoyunda dolaşan iddialar  üzerine aldığımız bilgiler atletizm camiasını sevindirecek.
Aylar önce yapımına başlanan 3 bin kişi kapasiteli kapalı tribün inşaatı hızla sürerken, ortaya atılan iddia, özellikle atletizm camiasını şok etmişti. Kısım kısım yapılacak ve ortaya çıkacak butik stadın, sahaya daha yakın olması için 8 kulvardan oluşan ve Türkiye’nin ilk mavi renkli tartan atletizm pistinin tasfiye edilecek olması atletizm severleri derinden sarstı. 2012 yılında uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek standartlarda uygun yapılan pistin kaldırılacağının gündeme gelmesiyle sosyal medyadan bu duruma  gelen tepkiler üzerine durumu öğrenmek isteyen Halkın Sesi spor servisi önemli bilgilere ulaştı.

İŞTE O BİLGİLER
Sadece atletizm sporuna değil, bir çok kişiye spor yapma imkanı sağlayan Karaelmas Kemal Köksal Stadı atletizm pistinin, kaldırılmasının gündemde olmadığı öğrenildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre;  piste ilgili olumsuz bir durum söz konusu değil.  Hem futbola hem de atletizme uygun bir  çalışmanın proje aşamasında olduğu alınan bir diğer bilgiler arasında.

ÖNCELİK KAPALI TRİBÜN
Zonguldak Kömürspor'un maçlarını yaptığı  Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na yönelik hazırlanan rapor doğrultusunda  2 yıl önce yıkımına başlanan kapalı tribünün yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Temel atma işleminin ardından ilk katı tamamlanan 3 bin kişilik kapalı tribün  Eylül ayında hizmete girecek. Ardından bir diğer proje hayata geçecek.  Karaelmas Kemal Köksal Stadı, Karabük Necmettin Şeyhoğlu Stadı gibi, kısım kısım 3 parça halinde yapılarak 15 bin kapasiteli butik stat haline dönüşecek.

 Eren ARSLANYILMAZ

****3 bin kişi kapasiteli  olacak ve yenilenmiş haliyle yeni sezona yetişecek kapalı tribünlerin altında, VİP odaları, hakem soyunma odaları ve modern stantlarda uygun diğer odalar gibi, atletizm ve kondisyon salonu olacak.