Zonguldak’ın yetiştirdiği önemli sprinter atletlerden olan Melike Malkoç, Kıbrıs’ta düzenlenecek olan Fazıl Küçük Uluslar arası atletizm oyunlarına davet edildi. Milli atlet Melike Malkoç uluslar arası yarışta ay yıldızlı forma altında şampiyonluk hedefliyor.

3 Ekim tarihinde Kuzey Kıbrıs’ta Doktor Fazıl Küçük Uluslar arası Atletizm oyunları yapılacak. Geleceğin yıldız atleti olarak gösterilen ve katıldığı birçok ulusal ve uluslar arası organizasyonlarda elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartan Melik Malkoç, ay yıldızlı forma altında ilk kez katılacağı büyükler 100 metre yarışında ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. Sprinter atlet Melike Malkoç ilk kez katılacağı büyükler kategorisinde ay yıldızlı forma altında şampiyonluk hedefliyor. Zonguldaklı milli atlet Melike Malkoç’un, Kulüpler Avrupa İkinciliği, Yıldızlar Balkan Şampiyonluğu, Gençler Salon 60 metre ikinciliği ve Avrupa Gençler Şampiyon Kulüpler Kupası 100 metre ikinciliği ve 200 metre ikinciliği bulunuyor.
“Melike için deneyim olacak”
Atletizm antrenörü Utku Duman, Melike için deneyim olacağını söyleyerek, “Kıbrıs’ta düzenlenecek olan Doktor Fazıl Küçük Uluslar arası Atletizm oyunları var. Bu oyunlara Türkiye’den 5 kız 5 erkek davet edildi. 100 metre de bayanlar Melike Malkoç davet edildi. Pazar günü yola çıkacağız. Melike ilk kez büyükler kategorisinde yarışacak. Bizim için bir deneyim olacak. Sezonun son yarışını en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. “

“İstediğim dereceyi yapacağım”
Milli atlet Melike Malkoç, bu sene talihsiz sakatlıklar yaşadığını ifade ederek, “Bu sene çok talihsiz sakatlıklar geçirdim. Sezonu istediğim derece ile tamamlayamadım. Bu son yarış benim için iyi olacak. Belki de dilediğim istediğim dereceyi yapacağım. Büyükler kategorisinde yarışacağım. Şuan rakiplerimi tanımıyorum. Tanıma fırsatım olursa rakiplerimi de tanıyacağım. Bu yarışta sürünün peşine takılarak şampiyonluk hedefliyorum ”dedi. 
Emre Can BAYRAM