ALMANYA'da düzenlenecek olan Dünya Boks Şampiyonası'na organizasyon komitesinin özel daveti olan 'wild card' ile katılacak olan Zonguldaklı milli boksör Birol Aygün, çalışmalarını Site Spor Salonu’nda sürdürüyor. Milli boksör Birol Aygün, "İnşallah madalyamızı da alarak ülkemize döneceğiz. Hedefim orada milli marşımızı okutmak." dedi.

Hamburg'da 25 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında 80 ülkeden 260 sporcunun katılımıyla düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'na turnuvayı gerçekleştiren organizasyon komitesinin özel davet uygulaması 'wild card' ile davet edilen Zonguldaklı milli boksör Birol Aygün, büyük gurur yaşıyor. Milli boksör Muhammet Ünlü ile birlikte Türkiye'yi temsil edecek olan Birol Aygün, Zonguldaklı milli boks antrenörü İshak Tiryaki ile çalışmalara başladı. 75 kiloda mücadele eden Birol Aygün, geçen ay Avrupa Boks Konfederasyonu tarafından Ukrayna'da düzenlenen organizasyonda 75 kiloda ilk rakibini yendikten sonra ikinci maçında Macaristan'lı rakibine karşı baştan sona üstün oynamasına rağmen hakem kararı ile yenilen Aygün, büyük üzüntü yaşamıştı.

"HEDEFİM MİLLİ MARŞIMIZI OKUTMAK"

Milli boksör Birol Aygün, 2009 yılında 3. Lig'de mücadele eden futbol takımı Kilimli Belediyespor ile profesyonel sözleşme imzalamak üzereyken solak olması ve kuvvetiyle antrenörü İshak Tiryaki'nin yönlendirmesiyle boksa başladığını anlattı. Kariyerinde Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Şampiyonası 3'üncülüğü, Sırbistan’da yapılan Uluslararası Boks Turnuvasında 2'ncilik ve Türkiye Üniversitelerarası Boks Şampiyonluğu gibi önemli başarıları bulunan Aygün, şu ifadelere yer verdi;

"7 yıldır boks ile uğraşıyorum. Hocamın sayesinde bugünlere geldim. Büyükler kategorisinde ilk yılımda madalyalar gördük, Avrupa gördük. Nasipte dünya şampiyonluğu varmış. Şimdi ona hazırlanıyoruz. Allah'ın izniyle oradan da güzel bir sonuçla dönmeyi nasip ediyoruz. Avrupa'da maçımızı milyonlar izledi gördü. Hiçbir şey olmaz dendi. Sonra federasyonumuzun girişimleri sonucu güzel gelişmeler oldu. Hakkımız olanı aldığımıza inanıyorum. İnşallah madalyamızı da alıp döneceğiz ülkemize. Hedefim orada milli marşımızı okutmak ”dedi.

“HAKKETTİĞİMİZ VİZEYİ ALDIK”

Boks antrenörü İshak Tiryaki, Türkiye Boks Federasyonu'nun maçın ardından Uluslararası Amatör Boks Birliği'ne(AIBA) yaptığı itirazın haklı bulunmasının ardından Aygün'ün uğradığı haksızlığın ortaya çıktığını söyledi. Dünya şampiyonasına davet edilmelerinin kendileri için sürpriz olduğunu ifade eden Tiryaki, "Türkiye'de ilk defa böyle bir şey oldu. Hakkettiğimiz vizeyi aldık. Hak ettiğimiz madalyamızı çaldılar. Bizim hedefimiz olimpiyata katılabilmek. Onun için çok çalışacağız. 4 yıldır koyduğumuz hedef olimpiyattır. Şimdi Dünya Şampiyonası'na katılacağız. Tabi oradan da madalya ile dönmek istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Günde 2 antrenman yapıyoruz. Kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışıyoruz. Kastamonu'da kampa gireceğiz. Sonra Samsun'da bir turnuvaya katılacağız. Ardından yurt dışında kampa gireceğiz." dedi.

İMKANSIZLIKLAR İÇERİSİNDE ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYOR

Zonguldak Kapalı Spor Salonu'nda imkânsızlıklar içinde şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen Tiryaki, şöyle konuştu: 

"Spor salonu tribünün altında adeta merdiven altında çalışıyoruz. Boks malzemelerini bir iş adamı aldı. Burada 20-30 öğrencinin arasında çalışıyoruz. Buraya boks salonu demek günah. Gençlik ve Spor Müdürlüğü istiyor ama ödenek ve yer yetersizliği var. Yeni sporcu fabrikası inşaatı yapılıyor. Orası bitene kadar burada çalışmak zorundayız. Oradan inşallah uygun ortam bulacağız. Bugüne kadar uygun bir ortamda hiç çalışamadık. Burada birçok şampiyonaya gidecek sporcumuz çalışıyor. Ama bakıyoruz ki öyle büyük spor salonlarından şampiyonlar çıkmıyor, böyle merdiven altlarından çıkıyor. Yeter ki çalış. Çalıştığın zaman her yer malzeme, her yer çalışma yeri olur."