Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın büyük özverisi ve gayretleri ile kurulan ve yenilmez takımlar arasında yer alan, milli takımlara birçok oyuncu veren Ereğli belediyesi Kadın Futbol Takımı, yeni seçilen belediye başkanı Hüseyin Uysal’ın göreve gelmesi ile birlikte teknik kadronun tamamen değiştirilmesi neticesinde tarihin en kötü sezonunu yaşıyor.

Ereğli Belediyespor Bayan Futbol Takımın başına, yerel seçimler öncesinde CHP’den istifa ederek bağımsız kalarak AKP saflarına katılan Halil Posbıyık’a karşı sert muhalefeti ile bilinen önceki dönem belediye üyesi meclis Nejat Bakan’ın getirilmesi ile takım adeta çöküş dönemine geçti.

Yeni sezonda oynadığı 4 karşılaşmadan da sahadan mağlubiyetle ayrılan Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı ligde bulunan tek üç puanını ise ligden çekilen Derince’den hükmen galibiyetle aldı.

İlk maçta kendi evinde Konak Belediyespor karşısında 9-0’lık skorla tarihi bir hezimet yaşayan Ereğli Belediyespor daha sonra sırasıyla Adana İdman Ocağı’na 2-0, Trabzon İdman Ocağı’na 3-2 ve İlk Adım’a 2-0 mağlup oldu.

Ligin dibine demir atan Bayan Futbol Takımı’nda özellikle yönetime büyük tepki var. Mevcut teknik kadroyu ve yapıyı bozarak siyasi olarak takımın başına Nejat Bakan’ı getirmesi nedeniyle eleştirilen hedefinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal var.

İlk 5 hafta sonunda ortaya çıkan durum neticesinde Nejat Bakan’ın halen görevine devam etmesi ve yönetimin bu duruma seyirci kalması taraftar arasında Kadın Futbol Takımı gözden çıkarıldı mı yorumlarına neden oluyor.