Misli. Com 2. Lig Temsilcimiz  Zonguldakspor yetkililerinin ve taraftarının en çok  istekleri arasında yer alan yeni stadyum talebi karşılık bulmaya başladı. Daha önce çok sayıda siyasinin gündeme taşıdığı ancak sadece düşüncede kalan yeni stadyum konusunda önemli bir adımın atıldığı iddia edildi. 
Zonguldak’a yapılması planlanan spor kompleksinin alanının Bakacakkadı 100. Yıl Tesisleri’nin bulunduğu alan olarak belirlendiği ancak 100’üncü Yıl Vakfı Başkanı Cemil Çakmaklı’nın Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mahkemelik olduğu için stadyum konusunun sonuca kavuşturulamadığı öğrenildi.
Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ise önümüzde günlerde Zonguldak’a gelerek, stadyum yeri konusunda incelemelerde bulunacağı edinilen bilgiler arasında yer aldı. 
100. Yıl Vakfı’nın vakıf özelliğini yitirmesinden dolayı, ‘Gayrimeşru kullanım’ gerekçesi ile tutulan raporların ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan mahkeme nedeniyle stadyum konusunda beklemeye gidildi. Cemil Çakmaklı ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında yaşanan çatışmanın sonucunu bekleyen Zonguldaklı siyasetçiler, çekişmenin gidişatının sonuçlanmasını beklemeden yöneticilerden 184 dönüm alanın, spor kompleksi yapılmak üzere devrini istedikleri öğrenildi.  Ayrıca, mahkemenin devam ettiği ve mahkemenin Çakmaklı’nın aleyhine neticelenmesi halinde stadyumun yeni yerinin 100. Yıl Tesisleri olacağı belirtildi.