Yeni sezon öncesi taslak halinde bulunan 4’üncü Ligin hayata geçirilecek olması Asmaspor ile Kdz. Ereğlispor’u heyecanlandırdı. Üzerinde çalışılan Türkiye 4’üncü lige yükselmesi kuvvetle ihtimal olan Kömürspor ile Kozlu Belediyespor’un, Bölgesel Amatör Ligde ki açıklarının kapatılması gerecek. Buda Süper Amatör Lig şampiyonu Asmaspor ile Play-Off şampiyonu Kdz. Ereğlispor’un adlarını Bölgesel Amatör Lige yazdıracakları anlamı taşıyor.

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2013-2014 sezonunda hayata geçirmek için üzerine çalıştığı 4’üncü lig, takımlarda heyecana neden oldu. Özellikle kendi yerel liglerinde mücadele eden takımlar, 4’üncü ligin hayata geçirilmesiyle birlikte yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazanacak.  Buna göre de Zonguldak Süper Amatör Lig şampiyonu Asmaspor ile Play-Off şampiyonu Kdz. Ereğlispor’a Bölgesel Amatör Lige çıkmak için gün doğdu…

ASMA VE EREĞLİ’DE HEYECAN

Şöyle ki; Henüz taslak halinde olan ve federasyon tarafından üzerinde çalışılan 4’üncü ligle ilgili resmi bir bilgi yok. Ancak, geçtiğimiz sezon 11 grupta oluşan Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden takımlar arasında, ligi 2’nci, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci sırada bitirenler alınan bilgilere göre Türkiye 4’üncü Ligde mücadele edebilecekler. Böylelikle,  Geçtiğimiz sezonu 6’ncı Grup’ta 2’nci bitiren Zonguldak Kömürspor ile 4’üncü bitiren Kozlu Belediyespor bu haktan yararlanabilecek. Bu da Bölgesel Amatör Ligde açığa neden oluyor.  Bu açığın kapatılması için, Zonguldak Süper Amatör Lig şampiyonu Asmaspor ile Play-Off şampiyonu Kdz. Ereğlispor’un otomatikman Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

 

Zonguldak Kömürspor’un şampiyonluğu kaçırmasının ardından hayal ettiği Bölgesel Amatör Lige baraj maçı ile veda eden Asmaspor’u hal böyle olunca tekrar heyecanlandı. Sezon başından itibaren hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen kırmızı-siyahlı takım, Türkiye 4’üncü Ligin faaliyete girmesiyle yeni sezonda BAL’da mücadele edecek.

Kdz. Ereğlispor için ayrı bir durum söz konusu… 4’üncü Lig için iddialar doğruysa Ereğlispor, Bölgesel Amatör Lige yükselecek ve eflatun-beyazlı takım,  ilçenin uzun zamandır arzuladığı profesyonel lige daha çok yaklaşmış olacak.

Eren ARSLANYILMAZ