Zonguldak Ereğli ilçesi 1. Amatör Küme kulüplerinden Zonguldak Ereğli Spor’da bu yıl forma giyecek olan ve Barcelona’nın altyapısında bir yıl eğitim alan Bayram Demirbaş, Türkiye’nin yeni Arda Turan’ı olmak için çalışıyor. Arda Turan’ın kendisinin idolü olduğunu ifade eden 18 yaşındaki genç futbolcu, gelecekte önemli başarılara imza atacağını söyledi.
Diyarbakırlı bir ailenin çocuğu olan ve 1997 yılında dünyaya gelen Bayram Demirbaş’ın yıldızı, okul takımında gösterdiği performans ve yetenekleri sonucu Antalya’da Barcelona temsilcilerinin izlemesi ile başladı. Türkiye’de izlenen 18 kişi içerisinden 2012 yılında Barcelona’nın altyapısına getirilen Bayram Demirbaş, burada bir yıl antrenmanlara çıkıp futbol eğitimi aldı. Ailevi sebepler nedeniyle Barcelona tarafından çok beğenilmesine rağmen Türkiye’ye geri dönmek zorunda kalan Bayram Demirbaş bir süre Diyarbakır Devlet Su İşleri, Gençler Birliği ve son olarak da Fenerbahçe alt yapısında futbol oynadı. Aile dostlarından Zonguldak Ereğli spor Kulübü Başkanı Kaan Kocaman’ın isteği üzerine Ereğli ilçesine gelen Bayram Demirbaş, bir çok profesyonel kulüpten gelen transfer tekliflerini reddetti.
1 YIL EREĞLİ’DE OYNAYACAK
Bayram Demirbaş’ın şahsına olan ahde vefasından dolayı 1. Amatör Küme’de mücadele edecek olan Zonguldak Ereğli Spor Kulübü’ne geldiğini ifade eden Kulüp Başkanı Kaan Kocaman, önümüzdeki yıllarda ülke futbolunda önemli yerlere geleceğini dile getirdi. Kocaman gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bayram kardeşimiz bundan üç yıl önce ulusal medyada da gündeme geldiği gibi Diyarbakır’da oynadığı futbolla Antalya’da keşfediliyor. Okul takımında oynadığı futbolla. Barcelona izleme komitesi tarafından takip edilip beğeniliyor ve Türkiye’den seçilen 18 kişi arasına giriyor. Bu 18 kişi içerisinde seçilip Barcelona Lemasya’ya getiriliyor ve orada idmanlara katılıyor. Orada eğitimini alıp, Barcelona kendisi ile gerekli misafirperverliği gösterip ilgileniyor. Akabinde ailesi ve kendi özelinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle dönmek zorunda kalıyor. Döndükten sonra bir süre Fenerbahçe’nin altyapısında yer alıyor. Kendisinin şahsıma karşı bir ahde vefası söz konusu. Kendisi ile görüştük ve ’Bu yıl sana hizmet etmek istiyorum’ dedi. Bu seneye nasipmiş. Bu sene kendisini misafir edeceğimiz. Önümüzdeki yıllarda başka projelerde, başka takımlarda yer alacak” ifadelerini kullandı.
“ARDA AĞABEY ZEKİ OYUNCU, BARCELONA’DA RAHATLIKLA YER BULUR”
Kendisine örnek aldığı futbolcunun Barcelona’ya transfer edilen Arda Turan olduğunu anlatan Bayram Demirbaş, Barcelona ile Türkiye’deki futbol mantalitesinin çok farklı olduğunu söyledi. Barcelona’nın futbolu akıl ve zeka ile oynadığını, kendisi de çok zeki olan Arda Turan’un bu nedenle Barcelona’da şans bulup önemli başarılar yakalayacağına inandığını belirten Bayram Demirbaş, “Şu anda tekrar Barcelona yok. Burada arkadaşlarım çok iyi. Hem arkadaş ortamı hem de Ereğli olsun, çok güzel bir şehir. Kaan başkan bizim aile dostumuz. Onun hatırını kırmak istemedim. Bu yıl takıma gelip oynamamı istedi. Bende onu kırmayıp geldim, Zonguldak Ereğli Spor’un formasını terleteceğim. İnşallah ileriye dönükte çok iyi yerlere gideceğime inanıyorum. Buraya gelme sebebim Kaan başkanımın takımına bir senelik katkıda bulunmaktı. Bir çok profesyonel takımdan teklif aldım. Onlara gitmedim. Çünkü, Kaan başkanımın hatırı bende başka. Barcelona ile Türkiye arasında çok fark var. Futbol mantalitesi olsun, futbola bakış olsun, antrenman türleri olsun arada çok fark var. Türkiye ile Barcolena’yı kıyaslamak doğru olmaz ama buradaki eğitimlerde fena değil. Arda ağabey hepimizin idolü. Benim hayatımda Arda ağabeyin yeri farklı. Ben ilk defa bir insanın formasını aldım. Oda Arda Turan’dır. Kısmet işte, Arda ağabey de Barcelona’ya gitti. İnşallah oda orada başarılı olur. Başarılı olacağına da inanıyorum zaten. Onun futbol yetenekleri orada oynamaya müsait. Orada çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Arda ağabey Barcelona’da rahatlıkla yer bulur. Barcelona futbolu zeka ve akılla oynayan bir kulüp. Arda ağabey de zeki bir topçu. Orada da rahatlıkla çok başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.