Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, tribün liderleri, Zeki Beybeyoğlu, Taner Arslantürk, Cevat Laçin, Gökhan Çüteli, ile beraber gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Murat Yalçın’ı, Zonguldakspor’a fayda sağlayacağını düşündüğüm için listeye yazdım”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner,Murat Yalçını  Zonguldakspor’a fayda sağlayabileceğini düşündüğü için listeye yazdığını ifade ederek,”Arkadaşlar biliyorsunuz bir yönetim oluşturduk. 2 Haziran itibariyle kongre yaptık. 2017-2018 sezonunda faydalı olabilecek arkadaşları seçtik. Yine bu arkadaşlardan kulübümüze yardım etmiş, hatta gördüğünüz stor mağazamızı kendisi yaptırarak bize gönderen, reklam yardımı yapan bundan hariç Zonguldakspor’a değişik yardımlarda bulunan Murat Yalçın arkadaşımızı yönetime yazdık. Kendisi ile telefon görüşmemizde girip girmem konusunda çekinceleri vardı. Buna rağmen faydalı olabileceğini düşündüğümüz için onu yönetime yazdık. Bu çekincelerini inşallah çalışmaya başlayınca ortadan kalkacağı düşüncesi ile yazdık. Yani ümit var olarak yazdık. Kötü bir şey yapmadık. Bizim amacımız Zonguldak’a hizmet etme amacı olan insanları bir araya getirmek. Bizde o şekilde düşündük. Kendisi bize mesaj attı yazılmak istemediğini söyledi. Bizde kendisine kendinsinin istemediği takdirde yönetim kurulunda duracağı diye bir şey yok. Gereği neyse yapılacağını ifade ettik ”dedi.

“Zonguldakspor başkanının bunu söylediğine inananlara acıyorum”

Kıvırcık gibi bir ayrımcılık kelimesini kullanmadığını söyleyen Başkan Caner, “ Buna rağmen sosyal medyadan aynı şeyleri yazarak buna benim şuana kadar yaşantım boyunca yapmadığım veya ağzımdan hiçbir ayrım dahi telaffuz etmediğim bir cümle kullanılmış. Ben Zonguldakspor’a üyeliği açmak istemiyorum. Açarsam kıvırcıklarımı dolduracağım. Benim hayatım boyunca ağzımdan böyle bir ayrımcılık çıkmaz. Kıvırcık diye bir laf çıkmaz. Benim bu Zonguldakspor’da Başkanlık yaptığım dönemde Pusula Tv’de kayıtlar duruyordur. Sayın Atilla Öksüz ile yaptığımız programda Osman Sav ile yaptığım programların kayıtlarına baksınlar. Ne söylemişim. Zonguldak’ta birlik ve beraberliğin olması gerektiğini yerli yabancı ayrımın Zonguldak’ı bir yere getirmediğini çocuklarımızın okullarda yan yana oturmasına rağmen Çaycuma veya Trabzon birlikte olmalarına rağmen ayrımcılıkta olmamalarına rağmen büyüklerin böyle bir ayırımın yaptığını bu ayrımında Zonguldakspor’a zarar verdiğini söylemem rağmen bunlar kayıtlıdır arkadaşlar. Kalkarak benim böyle bir ifade de bulunduğumu ifade ediyorlar. Bu deli saçmasından başka bir şey değildir. Buna inanan insanlara da şaşırıyorum. Acıyorum. Zonguldakspor Başkanın böyle bir şey dediğine inananlara da acıyorum. “

“Vali Kaban’ın destekleriyle ivme kazandık”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, başarda en büyük payın Vali Kaban’ın olduğu nu söyleyerek,”Bu yalanı da iftirayı da yayanı Zonguldakspor üzerinden nasıl saldırırım Zonguldakspor’a nasıl zarar verelim kötü niyetlerimize nasıl ulaşırız diye plan yapanları da hepsini gözlemliyorum. Biz buraya 4 sene önce geldiğimizde kulüpte hiç bir şey yoktu. Yeri geldi kumanya borcu olduğu için alamadım. Biz aldık. Su getirdik. Göreve geldiğimde ne dediler bu takımı düşürür dediler. Dördüncü hafta oldu bu takım patlar. En son hafta oldu şampiyon olduk. Bu zihniyetlerle mücadele ettik. Kimse elini cebine atmadı.  Herkes seyretti. 3.Lige çıktık yine oldu. Bizim en büyük destekçimiz sayın Vali Ali Kaban. Geçen açıklama yaptık. Diğeri sosyal medyadan yorum yapmış. 12 defa Vali Ali Kaban demiş diyor. Bu zihniyet ve kafa. Bölgesel Amatör Liginde kasa boşken sayın Vali Ali Kaban para buldu. Biz o paralarla ivme kazandık. Bu takım şampiyon oldu. Bundan sonra durduk mu. Bu sene için hedefimiz neydi. Sayın Vali, Ali Kaban  bu takım ligde kalsın dedi. Ligde kalmayı bırak az kalsın Play-Off’ta kalıyorduk” şeklinde konuştu.

“Zonguldakspor’a kötülük yapmak isteyen şahıslar var”

Zonguldakspor’a kötülük yapmak isteyen şahısların olduğunu ifade eden Başkan Caner, “Bunu yaptık mı yaptık. Vali Ali Kaban bu sene bu takım şampiyon olsun dedi. Belediye Başkanı arkadaşlara ve yönetici arkadaşlara dedi. Benim amacım bu sezon bu takımı şampiyon yapmak dedi. Verdiğim desteği fazlasıyla hakkettiler dedi. Biz ne yapıyoruz kayıkçı kavgası yapıyoruz. Bunlar siyasi kaynaklar değil. Kozludan da alalım, Kapuzdan da alalım. Başka yerden de alacağız sayın Vali Ali Kaban dedi. 4 senedir Zonguldakspor’a kötülük yapmak isteyen şahıslar var. Bu hainlik bu düşmanlık peşindeler. Şimdide başkan kulübe üyeliği açacak yönetime kıvırcıklar dolarmış. Buna kargalar güler. Burada buna cevap vermek bana abest geliyor. Görüyorum ki sosyal medya da zeka seviyeleri olmayan veya kasıtlı olarak o tarafa çeken insanlarla dolu. Benim icraatlarıma baksınlar. Desinler ki bu icraatları yapmayan bu söylemleri söyleyebilir. Bunu yargıya da taşıyacağız. Sayın Süleyman Caner bunu niye demiş. Bizim ortak noktamız Zonguldakspor ”dedi.

“Başkan Akdemir, Çolak’ın yönetimden çıkmasını istedi”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Zeki Çolak’ı yönetimden çıkmasını istediğini ifade ederek,  4 sene önce başlayan serüvenimiz iyi yerlere gittik. Bölgesel Amatör Liginde nerelere gittik. Nereden nereye geldik. 2.Lige geldik. Trilyonlar harcanıyor. On on beş trilyon harcanıyor. Çorum örnek alalım. Belediyenin muslukları oraya akıyor. 10 maç ceza vardı. Ağaçların arasında takımımızı destekledik. Çanakkale’de 10 yıl aradan sonra ikinci lige çıktık sevindik. Biz 4 maç ceza aldık. Bize bir lobimiz oluştursunlar. Zonguldakspor’lu olmak ayrı bir onur’dur. Zonguldakspor’lu olma onurunu gösteremeyenler bir kenara çekilsinler. Sen yalanlar iftiralar atarsan kulübünü kötüler bizi karalarsan ne olacak. Yapılacak olan transferleri bu yönetimin şevkini kırıyorsun. Az önce bir arkadaşımız ayrılmak istedi. Gerekeni yapacağız. Daha önce bir arkadaşımız Bölgesel Amatör Liginde yanımızda yer aldı. Gerek kendisi, ve ya abisi Zeki Çolak.  Şimdi Zeki Çolak’da ayrılmak isteyecek. Belediye Başkanın kendisinden ayrılması konusunda talepleri var. Bunu takdirinize bırakıyorum. Zeki verimli olur ya da olmayabilir ”dedi.

“Prim vereceğimiz paraları kestiler”

Başkan Süleyman Caner, Zonguldakspor’un parasını kesmeye çalışan insanların olduğunu söyleyerek, “Başkan nefret yaratıyormuş halkı ayağa kaldırıyormuş taraftar bur da . Ben ne zaman öyle bir şey demişim hepsi burada. Zonguldakspor taraftarı camiası ufak bir camia değil. Eski Başkana formayı verince tüyleri diken diken oldu. Burada bütçe varda biz mi göremiyoruz. Sosyal medya da yorumları görüyorum plajı alırsınız taraftar yer. Allah bu ramazanda bildiği gibi yapsın. Bizim başarımızın reçetesi dürüstlük. Ben gerçekten bu insanların allahı kitabı dini imanı olmadığını inanıyorum. Destek olmaya çalışıyor insanlar bize. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu takımı nereden aldık nereye götürdük. 2 şampiyonluk 1 Play- Off oynattık. Biraz daha dikkatli olsaydık bu sene de Play-Off’taydık. Bu sene prim vereceğimiz paraları kestiler. Zonguldakspor’un parasını kestiler. Sayın Vali Ali Kaban Belediye Başkanına övgüyle bahsederek bu 5.000 kişi nasıl görmezden gelirsiniz diyor.Hepimiz birbirimize lazımız. Kim bizim üzerimizde planlar yapıyorsa yargı yönünde hesap verecek.”

“Büfe projesini Erhan Darende hayat geçirelim dedi”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Zonguldakspor’a gelir sağlamak amacıyla büfe projesini Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende’nin getirdiğini söyleyerek, “Biz çıktığımız yerleri kaybetmemek için uğraşıyoruz. Benim arkamda bu çocuklar. Ben bugün varım yarın yok’um. Erhan Başkan konusu o kadar önemsiyoruz ki. Çok sevdiğim beri ağabeyim. Sağlığı bozulmasına rağmen Zonguldakspor için büfe gelir projesi hayata geçirelim diyen kendisidir ”dedi.  

“A.Ş çalışmamız var”

Başkan Caner, A.Ş çalışmalarının olduğunu ifade ederek, “Bakım tüm kulüpler A.Ş’ye geçti. A.Ş’ye geçersek çok karımız olacak. Kulüp bir gider gösteremiyor. Diğer A.Ş’ler hep karlı. Gider gösteriyorlar. Bize onun için dünya kadar vergi çıkıyor. Dolayısıyla A.Ş çalışmamızda var. Bunları da yaparsak hem olağan üstü kongre ile bunları halledeceğiz. Bunları hem planladım progladım.”

“Başkan Caner’i taşlamak isteyen kişiler var”

Zonguldak Kömürspor tribün liderlerinden Cevat Laçin, Başkan Caner’in taşlandığını söyleyerek, “Tribün Lideri Cevat Laçin, Arkadaşlar baktığımız zaman Kulüp Amatördeyken Başkan Süleyman Caner’le bir ivme yakaladı. Bir birliktelik yakalandı. Herkes bunların arkasında durdu. Buda başarıyı getirdi. başaran insan hep taşlanır. Başkanımızda hep taşlandı. Bizlerde sonuna kadar yanındayız. Şimdi burada bir başarı var. Çanakkale’de bir tarih yazıldı ”şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM