Zonguldak Kömürspor’un 27 Haziran Cumartesi günü yapılması planlanan Olağan Genel Kurul, çoğunluk sağlanmadığı için ertelendi. Yeni sezon öncesi yönetim belirleme çalışmalarında istediğini alamayan Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Caner gündeminde Karaelmas Kemal Köksal Stadı, kongre çalışmaları ve maddi konular vardı.

“BİZ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın tribünleri hakkında ki yıkımı kararı ile ilgili konuştu.  Camiada sıkıntıya neden olan bu durumu hakkında yeni bir sıkıntı olmadığını söyleyen Başkan Caner,  “Geçtiğimiz sezonda aynı sıkıntıyı yaşadık. Haberimiz olmadan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen birisi ‘stadın açık tribünlerinde çatlakların oluştuğunu ve çökme olabileceğini’ söyleyerek rapor tutmuş.  Geçen sene bu sıkıntıyı emniyet müdürümüz ve valimizin katkıları ile aştık.

Bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldiler ve stadın yıkılacağını söylediler. Ama şuana kadar bir şey yok. Seçimlerin ardından koalisyon çalışmaları var. Bu nedenle onayın devamı gelecek mi? gelmeyecek mi? soru işareti. Kapalı tribünlerin yıkılması maçların oynanmasına engel olmayacaktır. Biz maçlarımızı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynamak istiyoruz. Ama emniyet müdürlüğünden hazırlanan bir durum raporu var. Açıkta ki tehlikeli alanlar gösterilmiş. Bu sıkıntının giderilmesi için gerekli konuşmalarımızı yaptık. Sorunu ortadan kaldıracağız. Statla ilgili halen bir yıkım çalışması yok. Yıkılacağı belli olmadığı için bari maçlarımız evimizde oynayalım. Biz çözümden yanayız. Biz sayın valimizin emniyet müdürümüzün katkıları ile bu sorunun giderileceğinden eminiz. Biz bu eksikleri bu sene gidereceğiz. Duvarlarda çatlak olduğunu ve tehlike içerdiğini söylediler. Biz bunları gidermeye ve güvenli hala getirmeye hazırız” dedi.

“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ EL ELE VERELİM”

Maddi imkansızlıkla boğuştuklarını söyleyen Başkan Caner, yönetim konusunda beklenen desteği görmediklerini söyledi. Kongrenin ertelendiğini söyleyen Caner, “Sıfır destekle ilerliyoruz.  Sendikadan kulüp yönetime adam istedik vermiyorlar. 15 gün 20 gün isim verilecek diye bekledikten sonra yaptığım görüşme sonunda sendika adam vermek istemediğini ama dışarıdan destekleyeceğini söyledi. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Maddiyat lamı uğraşalım yoksa diğer sorunlarla mı. Kulüp tesisinin çok büyük sıkıntısı var.  Tesisimizin içerisine lağım suyu akıyor. Bu tesisin de elden geçmesi lazım. Buna rağmen her alanda savaşıyoruz.Birde üstüne üstük saha konusu.Bu ilden lütfen duyarlılık bekliyoruz.Tehlikeli olan yerler düzelebiliyorsa düzeltelim. Geçmişte olduğu gibi el ele verelim” dedi.

‘ZONGULDAK’IN ÖNCELİĞİ ZONGULDAK KÖMÜRSPOR DEĞİLMİŞ DİYORLAR’

Kıt imkanlarla yol almaya çalıştıklarını söyleyen Süleyman Caner, “Bu kentin takımına sahip çıkması lazım. Biz geçen sene verilen paraları çar-çur etmedik.  Başkası 6 trilyona takım kurarken çok cüzi rakamlarla biz bu yolda ilerledik. Şampiyonluğu kaçırdık.  Play-off tan elendik.B aşkası maç başı futbolculara veremezken biz çocuklara maç başı borcumuz bile yok.İşimi, gücümü, sağlımı da bir kenara atıp Zonguldak Kömürspor için uğraşıyorum. Geçen İtalya’dan bir heyet gelmiş. Bir takım şeylerde incelemelerde bulunmuş, Zonguldakspor’u sormuşlar.İtalya’dan gelenler Zonguldakspor’u soruyorlar. Zonguldaklılar da diyor ki; ‘Zonguldak’ın önceliği Zonguldak Kömürspor değil’… İtalya’da Zonguldak konuşuluyorsa Zonguldak’ın önceliği neymiş bana izah etsinler. Bu gemi batarsa herkes batar. Gazetelerde Zonguldakspor haberi çıkmadığında Zonguldakspor’u okuyor mu. Herkes elini taşın altına koyacak” şeklinde konuştu.

Haber: Eren ARSLANYILMAZ
Fotoğraflar: Emre Can BAYRAM