Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 7 yıl aradan sonra çıktığı profesyonel ligde Zonguldak Kömürspor ile karşılaştı. 1-0 Kömürspor lehine biten maçta taraftarlar arasında gerginlikler yaşandı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Batman Petrol Spor ile karşılaşan Zonguldak Kömürspor, 7 yıl aradan sonra çıktığı ilk profesyonel lig maçından 1-0 galip ayrıldı. Maçın 23. dakikasında Serkan’ın penaltıdan attığı gol ile maçın kazananı olan Zonguldak Kömürspor, soyunma odasına galip döndü.

Dört dakikalık uzatmanın ardından sona eren maçta, ilk önce futbolcular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışmalar, tribünde devam etti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın protokolden izlediği maçta, kapalı tribünlerin çökme tehlikesi nedeniyle kapalı tutulması taraftarların tepkisini çekti.

Taraftarlar doldurdukları açık tribünden, “Sayın Büyüklerimiz, bu stadı bize layık gördüğünüz için size minnettarız” yazılı pankart asarak tepkilerini gösterdiler.

BİBER GAZINDAN ETKİLENDİLER

Taraftarlar arasında çıkan tartışma üzerine polis ekipleri müdahale etti. Bazı taraftarlar biber gazından etkilendi. Maçın bitişiyle sahadaki ambulansa gitmek isteyen taraftarlar, polisler eşliğinde ambulansa götürüldü. Biber gazından etkilenen bir diğer taraftar ise yere yığıldı. Taraftara polisler yardımcı oldu.

BAŞKANDAN İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Maçın ardından değerlendirmede bulunan Zonguldak Kömürspor Başkanı Av. Süleyman Caner, “Bende stres vardı, çocuklar da sabaha kadar uyumamışlar. Sahaya çıktılar. Yüreklerini ortaya koydular. Rakip takımın bütçesi 4.5 milyon TL. Bizim bütçemiz ise bunun dörtte biri. Zonguldak sevgisi ile aşamayacağımız şey yok. Taraftarımız stadı doldurdu. Hepsinden Allah razı olsun. 90 dakika boyunca susmadan takımlarını desteklediler. Ben de artık sanayiciler, iş adamlarımıza sesleniyorum. Artık Zonguldak’a sahip çıksınlar. Üç puan ile üçüncü lige adım attık. Allah devamını nasip etsin. İyi yolda gideceğiz” dedi.

TERZİ: “BİZ İYİ BİR TAKIMIZ, GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Cahit Terzi ise, “Bu sene 7 sene sonra ilk defa profesyonel lige çıkmanın heyecanı vardı. Seyircide de vardı. Ama çocuklar gerçekten iyi mücadele ettiler. Biz iyi bir takımız. İyi futbol oynadık. Skor, 5-6 olabilirdi. Çok net pozisyonlarımız var. Biraz daha becerikli olabilirsek çok daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyorum. Onun için bütün sahada emeği geçen futbolcularımı yürekten kutluyorum. Bu galibiyet Zonguldak halkına armağan olsun. İnşallah bu galibiyetin serisi devam edecek. Onun için buraya gelip tribünlerde bizlere destek olan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Güzel günler göreceğiz” diye konuştu.

Batman Petrol Spor’u taşıyan otobüs de polis ekipleri eşliğinde sahadan ayrıldı. Maç sonrası Fener semtinde trafik ve taraftar yoğunluğu meydana geldi. Polis ekiplerinin kontrolleri ile birlikte durum normale döndü.