BAŞKENTTE Kİ ZORLU SINAV ÖNCESİ HAKEMLER TESTTEN GEÇTİ

11 Ağustos’ta Başkentte klasman hakem ve gözlemcilerine yönelik yapılacak atletik test ve eğitim öncesi hakemler son kez fifa atletik test sınavından geçirildi. 

Zonguldaklı 18 Klasman Hakemi ve 5 Klasman Gözlemcisi 11 Ağustos’ta Ankara’da 12:30’da değişen kurallar, sezon başı talimatlar hakkında eğitim görerek , 17:30’da ise atletik test sınavına girecek. Atletik test sınavını geçemeyen klasman hakemleri ise Ekim ayına kadar görev alamayacak. İl Hakem  Kurulu Başkanı Evren Atış ve İl Eğitimcisi Osman Ender Bulut yönetiminde klasman hakemleri başkentte ki zorlu atletik sınav öncesi Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda FİFA atletik test sınavının üçüncüsü yapıldı.  19 Haziran’dan beri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren klasman hakemleri FİFA atletik sınavında gösterdikleri performansla tam not aldı. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan Fifa atletik test sınavı sonrasında, İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, İl Eğitimcisi Osman Ender Bulut ve Zonguldak Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Üyesi Murat Kaskun klasman hakemlerine tatlı ikramında bulundu.

‘’Hakemlerimiz tatilde bile çalışmalarını aksatmadı’’

İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, hakemlerin tatilde bile çalışmaları aksatmadıklarını söyleyerek, ‘’10 Haziran’da bizim ligler bitmişti zaten. 1 hafta aradan sonra Klasman hakemlerin antrenmanlarını başlatmıştık. Hakemlik zor derler ya hakemlik gerçekten çok zor. İnsanlar ailesinin yanına giderken tatile giderken hakemlerimiz buraya gelerek antrenmanlarını hiç aksatmadılar. Bizde tatile gitmedik normalde benimde tatil hakkım vardı ama kullanmadım. Burada hakemlerle beraber olduk koştuk. İl Eğitimcimiz Osman Ender Bulut yaz boyunca hakemlerimize dernek binamızda eğitimler verdi. Dernek başkanımız ve üyeleri buraya geldiler ve bizlerle beraber oldular. Hem İl Eğitimcimize hem de derneğimize ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz’’dedi. 

‘’Büyük illerle yarışır seviyeye geldik’’

Büyük illerle yarışır seviyeye geldiklerini ifade eden Atış, ‘’Hafta sonu sezon başı atletik testi için Ankara’ya gideceğiz. Saat 12:30’da Ankara’da eğitimimiz var. Akşam saat 17:30’da atletik testimiz var. Sezon başı atletik testlerimiz zor olur o yüzden hakemlerimizi burada sıkıca hazırladık. Ligler başlayacak hakemlerimiz bu yıl çok iyi seviyeye geldi. 12 hakemimiz terfi etti. Ankara’dan da bizden de 1 hakemimiz terfi edememişti. Hemen hemenbüyük illerle yarışıyor seviyeye gelecektik. Zonguldak o seviyeye geldi. Amacımız çıtayı daha nitelikli bir seviyeye taşımak. Sezon başladığında hem Zonguldak amatöründe hem de dışarıya giden hakemlerimiz dışarıda Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil etmeleri için çalışıyoruz’’diye konuştu. 

Emre Can BAYRAM