Soykan,  ÇATES maçında olduğu gibi Ontemmuz maçında da biri frikikten olmak üzere fileleri 2 kez sarstı

BAY FRİKİK

Lider Devrek Belediyespor’un 10 numarası Soykan Bina yükselen form grafiğiyle dikkat çekiyor. Takımın hücum hattındaki en büyük silahı olan genç sol ayak, attığı 8 golün 2’sini frikikten kaydetti. Ayrıca 5 asistle oynayan Soykan, böylelikle 13 gole direkt etkisi oldu.

****************

Dedeman Süper Amatör Lig’de şampiyonluk yarışını önde götüren Devrek Belediyespor’un 10 numarası Soykan Bina, performansıyla büyülüyor. Kırmızı-beyazlı takımda 2’nci sezonunu yaşayan genç sol ayak, takımın yarışı önde götürmesinde en büyük pay sahiplerinden. Ciddi bir sakatlıktan dönmesine rağmen, özellikle ikinci yarıda form grafiğini yükselten Soykan, takımının attığı 55 golün 13’üne katkı sağladı.

FORMUNUN ZİRVESİNDE

Devrek Belediyespor’un bu sezon büyük bir bütçe harcamasına rağmen, takımın iskelet kadrosunu oluşturan futbolcularından olan Soykan Bina, attığı ve attırdığı gollerle takımına hayat veriyor. İlk yarıda yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından, sahalardan 5 hafta uzak kalan genç sol ayak, ikinci yarıyla birlikte kendini buldu.  Antrenör Serkan Bankoğlu’nun da inandığı ve forma şansı verdiği ’10 numara’ ikinci yarıda çıktığı 6 maçta 5 kez fileleri sarstı. İlk yarıda 3 gol atan, Soykan toplam gol sayısını 8’e çıkardı. Bunun yanı sıra arkadaşlarına pozisyon hazırlayan Soykan, 5 kez de asist yaparak, toplamda 13 gole direkt etkisi oldu

FRİKİKTEN AVLIYOR

Attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra Soykan’ın en büyük özelliklerin biri de frikik… Sol ayağını bir raket gibi kullanan Soykan, bu sezon iki kez frikikten gol kaydetti. Sezonun 16’ncı haftasında ÇATES ile oynanan deplasman maçında biri frikikten 2 gol atan Soykan, bu kez ustalığını Ontemmuzspor maçında gösterdi. Soykan, Devrek’te oynanan karşılaşmada kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında kilidi frikik golüyle açmış ve mücadele 6-0 kırmızı-beyazlı takımın galibiyetiyle sona ermişti. 24 yaşındaki futbolcu, frikik golünün yanı sıra 90 dakikaya bir gol daha sığdırarak bu farklı galibiyete duble katkı verdi.

Eren ARSLANYILMAZ

 

AYNI CİDDİYETLE DEVAM EDECEĞİZ

Devrek Belediyespor’u sezon sonunda şampiyon yapacaklarını söyleyen Soykan Bina, “2 sezondur formasını giymekten onur ve gurur duyduğun  Devrek Belediyespor’da bu sezon şampiyonluğun en büyük adayıyız. Bitime 5 hafta kala Alaplı Belediyespor ile puan farkını 4’e çıkardık. Bu bitti anlamına gelmiyor. Aynı ciddiyetle yolumuza devam edeceğiz. Kalan haftalarda minimum hata ile oynayarak şampiyon olmak istiyoruz. Başkanımız Mustafa Karaelmas ve yönetiminin emeklerini boşa çıkarmayacağız Başta başkanımız olmak üzere Devrek halkı ve taraftarı bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor” dedi.

 Altyapı eğitimini Zonguldakspor’da aldı

14 YIL ÖNCE FUTBOLA Zonguldak Belediyespor’da başlayan  Soykan Bina, 2 yıl aradan sonra Zonguldakspor’a geçti. Altyapı eğitimine kırmızı-lacivertli takımda devam eden ve 4 yıllık süreçte çeşitli yaş kategorilerinde forma giyen 24 yaşındaki futbolcu, futbol yaşantısına Hendek Gençlikspor ile devam etti. Burada 1 yıl futbol oynadıktan sonra 2012 yılında Çaycumaspor’a transfer olan Soykan, lacivert-sarılı takımda 2 yıl forma giydi. 2015 yılında Devrek Belediyespor’a transfer olan Soykan, kırmızı-beyazlı takımın mücadelesi için ter döküyor

******2012 yılında transfer olduğu Çaycumaspor’da 2 sezon forma giyen Soykan, şimdiki hocası Serkan Bankoğlu ile lacivert-sarılı takımda çalışmıştı. 3 yıl sonra yine birlikte çalışan Soykan, ikinci yarıdaki çıkışını ve performansını Serkan Bankoğlu’na bağladı.