Hep deriz ya, “Hey gidi günler!”

"Eskiden şöyleydi" diye başlayan cümleler…

Bayramlarda, seyranlarda…

Alışverişte, siyasette, ticarette…

Kısaca çarşıda pazarda… Hep eski, saf, temiz ve içtenlik dolu günlere özlem duyarız.

Bu yeni yıla da kaybettiklerimizi arayarak giriyoruz.

Yeni yıla girerken geçmişle gelecek muhasebesi yapmamak olmaz.
2018 maalesef kayıp bir yıl oldu. 

Bitmeyen yollarımız, tünellerimiz, günden güne küçülen TTK’mız…
Şehir içinde atıl bırakılan parklarımız, eski lavuar meydanımız, hayatımızı tehdit eden Fevkani Köprümüz, düzensiz yapılaşma-larımız ve beklemede olan Fener Gezi Yolumuz… gibi müzmin sorunlarımızla ‘merhaba’ diyoruz 2019’a.

Ben bu şehre ilk geldiğimde Soğuksu Giysi Pazarı’nın içler acısı halini anımsıyorum. 2001’in Kasım ayıydı. Yıl 2019 oldu. Üçü CHP’li, biri AKP’li olmak üzere 4 belediye yönetimi geldi geçti. Hiçbirisi de Ortaçağ’dan kalma, derme çatma pazar görüntüsünü değiştiremedi. Şehrin göbeğinde en acil çözülmesi gereken lavuar meydan projesini bile kayıkçı kavgasına dönüştürmedik mi? Ya Fevkani Köprüsü?

Cumhuriyet’in ilk vilayeti diye övünç duyulan şehre yakışıyor mu, bu görüntüler? Belediyenin hemen etrafındaki karmaşık düzen… Bu saydıklarım sadece Zonguldak’a has(!)örneklerdir.

4 OCAK KİLİTLENMESİ

Örneğin siyasetteki son gelişmelere bakalım.
İktidar partisinin adayı Ömer Selim Alan, sahaya indi. MHP’nin adayı Hamdi Ayan ise projelerini kamuoyuna açıkladı bile. Kent asansörü, teleferik ve seyir terasları bunlardan bazıları…   

Burada önemli bir detayı paylaşmama izin verin! Mevcut iki adayın da insanların hayatını ve şehrin gelişimini “tehdit” eden Fevkani Köprü konusunda bir projesi yok. Oy kaybetmeyi göze alamıyorlar çünkü. Bizdeki siyaset işte böyle oluyor. Ve bizler bu nedenle kaybediyoruz.

CHP ve İyi Parti ise beklemede…

İki partinin Zonguldak’ta ittifak yoluna gideceği söylentisi var. Hatta birazcık görüntü de verildi. Ama resmi bir açıklama yok.  

CHP’liler, 4 Ocak 2019 tarihine kilitlenmiş durumda. Çünkü CHP’nin Parti Meclisi’nde adayını açıklayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bütün hesaplar, 4 Ocak tarihine göre yapılacak diyebiliriz. Açıkçası çok farklı bir seçim süreci yaşanıyor.

Peki yeni belediye başkanı seçilince Zonguldak’a katkısı olur mu?

Bazı konularda mutlaka olur. Ancak temel sorunlarımızın çözümü, genel yönetimin tavrına ve kentteki birlik ve beraberlik ruhuna bağlı. Tabi ki seçilecek başkanın sorun çözme kapasitesi ve liderlik vasfı, bunların da ötesinde önemlidir kanaatindeyim. 

Bugüne kadar başaramadık.

2018’i “kayıp yıllar” mezarlığına gömdük. İnşallah 2019 umutların yeşerdiği yıl olur…

Bu temennilerle kıymetli okuyucularımın yeni yılını kutlar, nice sağlıklı ve mutlu seneler geçirmesini dilerim.