Başkan Akdemir, Zonguldak Belediyespor’un kapatılmasının söz konusu olmadığını söyleyerek, bayramdan sonra bu konuyu yönetimle toplanarak masaya yatıracaklarını vurguladı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ayrıca Ereğli Belediyesi gibi Belediye olarak spor’a 800 bin ya da 900 bin gibi büyük rakamlar veremeyeceklerini söyledi.

“Bayramdan sonra yönetimle toplanarak masaya yatıracağız”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Belediyespor’un kapatılması konusunu bayramdan sonra yönetimle toplanarak masaya yatıracaklarını söyleyerek, “Ben ağzımdan Zonguldak Belediyespor kapatılacak diye bir şey çıkmadı. Genel anlamda masraflarımızı ölçülü bir şekilde kullanmak istiyoruz. Konu aslında budur. Yoksa altyapılarımız var bizim U17 ve U19 kategorilerinde. Gençlerimiz var bizim. Biz gençlerimizi açıkta bırakmak istemiyoruz. Ama mali açıdan biraz sıkıntılarımız olduğu için küçülmek istiyoruz. Ama kapatma söz konusu değil. Bununla ilgili yönetimle görüşeceğiz. Bayramdan sonra yönetimle bu konuyu görüşeceğiz. Nasıl olması gerektiğini masaya yatıracağız. En askeri ölçüde ve en masrafsız şekilde bu işi nasıl hallederiz o şekilde çözmeye çalışacağız ”dedi.

“Ereğli Belediyesi gibi büyük rakamlar harcayamayız”

Ereğli Belediyesi gibi spor’a büyük rakamlar harcayamayacaklarını ifade eden Akdemir, “Her Belediye’nin çalışma koşulları ayrıdır. Biz bütçemize çok dikkat eden bir yetkiliyiz. Geçmişten gelen tecrübemiz var. Bizler en ekonomik şekilde nasıl halledebileceksek onun arayışı içerisindeyiz. Tabi ki bizim bütçemiz Ereğli Belediyesi gibi büyük rakımları kaldıramaz. Ereğli Belediyesi gibi spor’a 800 bin ya da 900 bin harcayacak durumda değiliz. Ne kadar ölçüde gidersek gençlerimizi de iyi kullanarak onları da kötü alışkanlıklara gitmelerini engellemek adına çalışmalarımızı bir şekilde devam edeceğiz.”

Emre Can BAYRAM