Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki, Beşiktaş Taraftarları Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden siyah-beyazlıların efsane başkanlarından Süleyman Seba için kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kan bağışı kampanyasını 2009 yılında başlattıklarını ve her yıl düzenli olarak kan verdiklerini ifade eden Kdz. Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, bu yıl ki kan bağışı kampanyası merhum Süleyman Seba için yaptıklarını söyledi. Anfi Tiyatro alanında düzenlenen kan bağışı kampanyası sırasında gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Adik, “2009 yılından bu yana sürekli yapıyoruz. Her yıl Ağustos ayı sonunda yapıyorduk. Kızılay ile yaptığımız toplantıda Ramazan ayı nedeniyle stoklarının bittiği söylendi. Bizde bugüne çektik. Organize olduk. Şu anda katılım oldukça iyi. Bir nebze destek olabiliyorsak ne mutlu bizlere" dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü son yolculuğuna uğurlanan Beşiktaş’ın efsane Başkanı Süleyman Seba’yı hep örnek aldıklarını dile getiren Adik, diğer takımların taraftarlarının dahi kendisine saygı duyduğunu söyledi. Adik konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Süleyman ağabey kulüpler üstü bir insandı. Karşı tarafa saygıdan tutunda beyefendilik, centilmenlik, alçak gönüllülük hepsi Süleyman ağabey de mevcuttu. Bu unsurlar bir insanda birleştiği zaman insanlar takım gözetmiyorlar. Hepsi kendisine çok saygı duyuyorlardı. Çok seviyorlardı kendisini. Bizleri takip ettiğiniz kadar Ereğli’ de ki takımlarla iyi geçiniyoruz. Onlara saygı gösteriyoruz. Onlarda bize saygı gösteriyor. Böyle bir pozisyon olunca onlarda bizlerin kampanyasında çok rahat bir şekilde kan verebiliyor. Biz de onlara çok rahat bir şekilde gidiyoruz. Esas olması gereken, insanlara anlatmak istediğimiz şey bu. Biz Ereğli Beşiktaş taraftarları derneği olarak Süleyman Ağabeyimizi her zaman kendimize örnek aldık. Her zaman da örnek almaya devam edeceğiz. Bu yüzden Ereğli’de karşı takımda ki arkadaşlarımız ve dostlarımızla barış ve huzur içerisinde olmak için bütün gayreti göstereceğiz" dedi.

Beşiktaş Taraftarları Derneği ile Kızılay işbirliği içerisinde düzenlene kan bağışında 103 ünite kan toplandığı belirtildi.