Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Öğretmenlik Bölümü Yetenek Sınavları dün Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu’nda başladı

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrenci seçmeleri, internet üzerinden canlı yayın eşliğinde yapılıyor.  sıcak altında sınava giren öğrenciler ise zor anlar yaşıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girecek öğrencilerin belirleneceği özel yetenek sınavları başladı. Bülent Ecevit Üniversitesinde ki sınavlar kameralar tarafından kayıt altına alınarak  en objektif şekilde yapılırken; veliler seçmelere katılan çocuklarını internet üzerinde canlı olarak izleme fırsatı buluyor. Ayrıca koşu sınavlarının açık alanda yapılması üzerine, testlerden geçen öğrenciler zor anlar yaşadı. BESYO’ya girebilmek için öğrenciler motorsal testlerde, erkek dayanıklılık testi, durarak atlama, ağırlık bırakma, parkur ve takla atlama gibi testlerden geçiyor. Özel yetenek sınavlarına geçen seneye oranla 1169 Erkek ve 3760 olmak üzere 4.928 rekor başvuru sağlandı. Sınavlar sonucunda 25 Bayan,35 Erkek ve 4 Bayan milli ve 6 Erkek milli olmak üzere başarılı olan 60 öğrenci alınacak.  Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Öğretmenlik Bölümü Yetenek Sınav sonuçları 26 Temmuz 2017 tarihinde internet üzerinden açıklanacak.

Emre Can BAYRAM