İşlediği bir suç yüzünden Devrek Açık Cezaevi’nde cezasını çeken Habib Alev, uzun zaman sonra çıktığı boks maçını kaybetti

 Bir darbede spordan

 Devrek Açık Cezaevi’nde kader mahkumu olan 30 yaşında Habib Alev, 8-12 Kasım tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak grup müsabakalarına katılmak için Genç boksör Batuhan Başkan ile ringe çıktı. Habib Alev, rakibine yenilerek bu şansını kaybetti.

 ****************

 Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde boks sporuna devam eden, kader mahkumu Habib Alev  uzun zaman sonra ilk kez ringe çıktı. Spor İl Müdürü boks antrenörü

Akın Özmen yönetiminde  günde 2 idman yaparak çalışmalarını sürdüren Habib Alev, Çanakkale’de düzenlenecek şampiyona öncesi  Genç boksör Batuhan Başkan ile kozlarını paylaştı. Site Spor Salonu’nda yapılan ve büyük çekişmeye sahne olan müsabakada kazanan Genç boksör Batuhan Başkan oldu. Mücadeleyi 2-1 kazanan Başkan, 12 Kasım tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Devrek Açık Cezaevi’nde Akın Özmen idaresinde idmanlara devam edecek olan 30 yaşındaki Habib Alev, özgürlüğüne kavuştuktan sonra boks sporuna devam edeceğini söyledi.

Emre Can BAYRAM