Bursa’da topladıkları 437 puanla 3’üncü olan Yayla’nın kızları, bu kez 22-23 Mayıs günlerinde Türkiye Şampiyonası finallerinin yapılacağı Kayseri’yi sallayacak. Antrenör Utku Duman, hedeflerini açıklarken, ‘Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil etmek için gideceğiz’ dedi ve ekledi: “Atletizm sürprizlere açık bir spor”

 

**************

 

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2013 yılı faaliyet programına alınan Okullar arası Puanlı Atletizm Grup Müsabakaları 8-9 Mayıs tarihlerinde Bursa’nın ev sahipliğinde yapıldı. Zonguldak’ta düzenlenen il birinciliğinde hem kız hem de erkeklerde birinci olarak Bursa’ya çıkarma yapan Yayla Ortaokulu, kızlarda ve ferdilerde dereceler yaparak Zonguldak’ın ve Yayla Ortaokulu’nun gururu oldu.

8-9 Mayıs günlerinde Bursa’da yapılan Okullar arası Puanlı Atletizm Grup Müsabakaları’nda Antrenörler Hüseyin Yazar ve Utku Duman yönetiminde mücadele eden Yayla Ortaokulu kız takımı topladıkları 437 puanla 3’üncü oldu. Bu başarılarıyla atletler, 22-23 Mayıs tarihinde Kayseri’de yapılacak Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı.

Yayla Ortaokulu Kız takımında 3’üncü olarak grup müsabakalarını geçen Bennur Keskin, Gaye Göktepe, Melike Malkoç, Aleyna Bıçakçı, Şevval Tınar ve Damla Yılmaz bu gururu Zonguldak’a ve okullarına yaşatmanın mutluluğu içindeler.

Yayla Ortaokulu’nun bu başarısında Hüseyin Yazar ile pay sahiplerinden olan Utku Duman, “İlk kez katılacağımız Türkiye Şampiyonası’nda Zonguldak’ı ve okulumuzu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bizim hedefimiz kızlarımızın tecrübe kazanması ve derece olarak ilk 8’inci içine girmektir. Ama atletizm sporu sürprizlere açık bir skor. Kayseri’de derece yaparsak hiç şaşırmayız. Çünkü kızlarımız o potansiyele sahip” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ