Zonguldaklı boksörler 3 aşamalı düzenlenecek Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nın ilk ayağında Çanakkale’de mücadele edecek. 8-12 kasım tarihlerinde yapılacak ilk turu geçmeyi amaçlayan  Birol Aygün, Furkan Yılmaz ve Berke Eray’ın asıl hedefi Türkiye Şampiyonası finalleri…

******************

3 grup halinde düzenlenilecek ve sonunda Türkiye Şampiyonası finallerine gidecek boksörlerin belirleneceği   Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nın ilk ayağı Çanakkale’de yapılacak.  8-12 Kasım tarihlerinde Çanakkale'nin ev sahipliği yapacağı organizasyona Zonguldak’tan 3 boksör katılacak. Antrenör İshak Tiryaki’nin sporcularından Birol Aygün, Furkan Yılmaz ve Berke Eray Çanakkale’de ringe çıkacak. Geçtiğimiz sezon boksta altın çağını geçiren Zonguldaklı sporcular,  bu sezonda sesini duyurmanın hedefinde.

FİNALLER HEDEFLENİYOR

Aynı zamanda milli takım antrenörü olan İshak Tiryaki, Çanakkale’de organizasyon öncesi çalışmalarını  sürdürüyor. Site Spor Salonu’nu mesken tutan boksörler oldukça iddialı. 1’inci Tur’u geçerek ikinci tur ve 3’üncü tura yükselmek isteyen altın yumrukla Türkiye Şampiyonası finallerine katılmayı hedefliyor. Organizasyonun 2’nci turu 15-19 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya’da, 3. grup müsabakaları ise 21-26 Kasım 2016’da Malatya’da gerçekleştirilecek. Bu yıl Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası ise 19-24 Aralık 2016 tarihlerinde Bursa’nın ev sahipliğinde yapılacak.
“YENİ ZAFERLER ELDE EDECEYİZ”

Zonguldaklı Milli Takım boks antrenörü İshak Tiryaki, “Şampiyonaya güzel bir şekilde hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyoruz. Geçen yıl güzel başarılar elde ettik. Boksta aldığımız başarılarla altın çağımızı yaşadık. İnşallah yeni başarılarla yeni zaferler elde edeceğiz. Sporcularımız Şampiyona’da ilimizi en iyi şekilde temsil edecekler. İnşallah ilimize madalya ve madalyalarla dönmek istiyoruz” dedi.

Emre Can BAYRAM