Fener Anadolu Lisesi,  Gençler Türkiye Futbol Şampiyonası’nda tur atladı

BRAVO GENÇLER

Kastamonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Gençler Türkiye Futbol Şampiyonası grup müsabakalarının son maçında ev sahibi Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 8-2 yenen Fener Anadolu Lisesi, yarı final vizesi aldı

**********************************

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında  9 ayrı grup merkezinde düzenlenen Gençler Türkiye Futbol Şampiyonası grup müsabakaları sona erdi.  Eş zamanlı olarak 11 Ocak tarihinde başlayan grup müsabakalarında ilimizi Kastamonu Grup Merkezi’nde temsil eden Fener Anadolu Lisesi, önemli bir başarıya imza attı. Kastamonu’nda ilk sınavında karşılaştığı Samsun Atakum Lisesi’ni  3-1 yendikten sonra ikinci maçında Sakarya Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne 1-0 yenilen temsilcimiz, 3’üncü maçında ev sahibi  Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile  gruptan çıkmak adına kritik bir maça çıktı.

FENER’DEN FARKLI GALİBİYET
3 puanla grupta yer alan Fener Anadolu Lisesi, Hasan Doğan Stadı’nda  Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında rahat bir galibiyet aldı. Kritik 90 dakikada sahadan 8-2 gibi farklı bir galibiyet alan temsilcimiz, 6 puan artı averajla grup şampiyonu olarak tur atladı.  Fener Anadolu Lisesine galibiyeti ve turu getiren golleri; 7-42. Dakikada Hakan, 16. Dakikada Serdar, 29.dakikada Yiğit, 31-53.d dakikada Çağatay, 62. Dakikada Arda ve  67.daki kada  Furkan kaydetti.   Kastamonu  ekibinin gollerini ise da 51. Dakikada penaltıdan Mehmet Can  ve  57. Dakikada Saim attı.

YARI FİNALE YÜKSELDİLER
Önemli bir başarıya imza atan Fener Anadolu Lisesi, Kastamonu grup şampiyonu olarak yarı final bileti aldı.   Yarı final maçları Okul Sporları Federasyonu’nun programına göre;  7-10 Şubat tarihleri arasında Antalya, Bilecik, Elazığ ve Kastamonu illerinde  oynanacak.  Fener Anadolu Lisesi’nin  yarı finalde hangi grup merkezinde oynayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Eren ARSLANYILMAZ


**22 yıl aradan sonra Zonguldak Şampiyonu olan Fener Anadolu Lisesi, Türkiye Şampiyonası’nda yarı finallere yükseldi

**Kastamonu’da yapılan Türkiye genç Liseliler grup şampiyonasına katılan Fener Anadolu Lisesi son maçında Kastamonu M.T.A.L’i 8-2 yenerek grup şampiyonu oldu