Türkiye şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan milli boksör Birol Aygün, Çanakkale’de kazandığı madalya ile Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ı ziyaret etti. Karayılmaz, boksta elde edilen bu başarıların diğer illere bir gözdağı olduğunu söyleyerek, Birol Aygün’ü ve antrenörü İshak Tiryaki’yi tebrik etti

 

***************

 

Boks Federasyonu tarafından Çanakkale’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası Büyük Erkekler Ferdi 1. Grup Müsabakalarında ringe çıkan Zonguldaklı boksör Birol Aygün,  grup şampiyonu oldu. Bu başarısıyla adını 17 Aralık’ta Bursa’da düzenlenecek şampiyonaya yazdıran Birol Aygün, Antrenörü İshak Tiryaki ve Boks İl temsilcisi Mustafa Erdal Bahar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ı ziyaret etti.

 

RAKİPLERE GÖZDAĞI

Boks sporunda elde edilen bu başarıların diğer illere bir gözdağı olduğunu belirten Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz,  “bu başarı diğer illere bir göz dağı verdiğinin göstergesi bu. Yaklaşık 15 aydır buradayım. İshak Hoca ve öğrencileri bu konuda önemli adımlar atıyorlar. İlimizi ve ülkemizi temsil etme noktasında bizleri yukarılara taşıyorlar. Bunun mutluluğu içerisindeyim. Şu anda Zonguldak’ta ki bu tesis yapılanması nedeniyle sorunlar yaşadığımız aşikar. İnşallah önümüzdeki sezon içerisinde Haziran ayı sonu ve Eylül arasında, bu dönem arasında sporcu fabrikamızın da hayata geçmesiyle boksör arkadaşlarımıza kendi branşlarıyla ilgili 300 metrekarelik bir spor salonu ve içerisinde bütün ağırlık salonlarının da bulunduğu güzel bir imkan sağlayacağız. İl temsilcimiz ve antrenör arkadaşımızla sürekli istişare içerisindeyiz. Arkadaşlarımızın eksiklerini giderme noktasında bir takım çalışmalar yapacağız 2017 bütçesiyle de. Ben bizleri gururla temsil ettiği için öncelikle Birol’a, değerli antrenörümüz İshak Hocamıza ve İl Temsilcimiz değerli Bahar arkadaşımıza ayrıca spora ve boksa gönül vermiş Ali Kurt’a da emeklerinden çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HEDEFLERİMİZ DAHA BÜYÜK”

Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz oyunlarında yarışmayı hedeflediklerini söyleyen Antrenör İshak Tiryaki, “ Gruplarda ilk 4’e giren sporcular 17 Aralık’ta Bursa’da şampiyonaya katılacaklar. Ondan sonra da Milli takımlara giderek, bu sene İslam oyunları ve Akdeniz oyunları var. Ülkemizi orada temsil edecekler. Sporcumuz zaten şampiyonanın favorisiydi. Bursa’nın da favorisi. Bu sene Zonguldak boksuna Birol Aygün’le çok şeyler katacağız ama bizim için önemli olan Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz oyunları. Oradan madalya alarak ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Şu anda Rusya’nın St. Petersburg kentine geçen bir sporcum daha var. Gökhan Karamusağolu. Genç Erkekler Boks Milli takımında. 17’sinde Dünya Şampiyonası başlayacak ve sürecek. Gökhan’dan da orada ilimiz ve ülkemiz adına bir madalya bekliyoruz. Gökhan çok iyi çalıştı. Hem burada hem milli takımda. En formda dönemi. İnşallah iyi haberlerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÜLKEMİ VE ZONGULDAK’IN EN ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUM”

Sıkı bir çalışma programından geçtiğini söyleyen Birol Aygün, “2 aydır sıkı bir şekilde çalışıyorduk. Hedefimiz belliydi. İlk olarak gruplar, sonra Türkiye ve sonrasında da Avrupa, Akdeniz, İslam oyunları. Bunun dâhilinde Üniversiteler arası Üniversite şampiyonası var. İstediğimizi aldık. Bundan sonrasında Bursa var. Bursa’da da şampiyon olup milli takım kamplarında ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için uğraşacağız. Desteklerinden dolayı Ali Kurt’a, temsilcimiz Mustafa Erdal Bahar’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Karayılmaz’a ve en önemlisi antrenörüm İshak Tiryaki’ye teşekkür ediyorum. Elimden gelenin daha iyisini yapmaya devam edeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.