Alt sıralarla arayı yavaş yavaş açan Zonguldak Kömürspor, Play-Off potasıyla puan farkını korudu

BU GALİBİYET ÇOK GÜZEL OLDU

 İstanbul deplasmanında Fatih Karagümrük’ü tek golle yenen Zonguldak Kömürspor, alt tarafla puan farkını açtı. Kritik bir öneme sahip mücadeleden galip ayrılan ve 23 puanla 8’inci sırada yer alan kırmızı-lacivertli takım, zirveyle puan farkını kapatırken aynı zamanda da Play-Off yarışındaki takımlarla da  bağı koparmadı.

 

------------------

 

Zonguldak Kömürspor, yenilmezlik serisini sürdürerek döndüğü İstanbul deplasmanında aldığı 3 puanla stratejik olarak da avantaj yakaladı. Fatih Karagümrükspor maçı öncesine kadar son 3 maçta 2 galibiyet ve bir beraberlik alan kırmızı-lacivertli takım, rakibini yenerek bu seriyi sürdürdü. Kırmızı-lacivertliler aynı zamanda kendileri adına kritik maçı 3 puanla kapatmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Kırmızı-lacivertli takım, kritik maça mutlak kazanma parolasıyla çıktı.   Kazandığı takdirde Play-Off yarışına sıkı sıkı tutunacak Zonguldak Kömürspor kaybettiği takdirde alt tarafla puan farkının kapanmasına neden olacaktı. Bu olumsuz durum ilk yarının bitimine 3 hafta kala kırmızı-lacivertli takımı oldukça strese sokacaktı. Ancak korkulan olmadı ve Zonguldak Kömürspor- Fatih Karagümrük’ü Okan Eken’in golüyle yenerek puanını 23’e çıkardı.  Bu galibiyetle 8’inci sırada ki yerini koruyan Zonguldak Kömürspor, alt sıralarda yer alan takımların kendisine yaklaşmasını önlerken aynı zamanda da Play-Off potasında ki rakiplerle puan farkını koruyarak son 2 haftaya girdi.

ZİRVEYLE PUAN FARKI 7’YE İNDİ

Zonguldak Kömürspor, sıralamadaki yerini korusa da haftayı avantajlı kapattı. Alt sıralar ile puan farkını açan kırmızı-lacivertli takım Play-Off potası ile bağı koparmadığı gibi zirveyle puan farkını 7’ye indirdi. Haftayı yenilgiyle kapatan Amed’in 30 puanda kalmasıyla, Zonguldak Kömürspor aldığı galibiyetle liderle farkın inmesine neden oldu.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

Rakip Buca

 

4 maçlık yenilmezlik serisi tutturan Zonguldak Kömürspor, 16’ncı haftada İzmir’in ve ülke futbolunun köklü kulübü Bucaspor ile karşılaşacak. Kırmızı-lacivertli takım Bucaspor ile 11 Aralık Pazar günü Devrek İlçe Stadı’nda kozlarını paylaşacak. Kırmızı-lacivertli takım, bu maçın hazırlıklarına bugünden itibaren başlayacak.

  

Buca’nın kaliteli futbolcular var

  

İyi mücadele ederek ve iyi futbol oynayarak hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını yineleyen Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Şenol Demir, şimdi önlerinde Bucaspor maçı olduğunu söyleyerek, “rakibimiz sıralamada altımızda yer alsa da kaliteli ve deneyimli futbolcuları var. Buca’nın  kadrosunda Murat Akyüz ve  Emre Toroman gibi Süper Lig ve 1’inci Lig deneyimi olan futbolcuları var. Ama bu kazanamayacağız anlamına gelmez. İnşallah kazanırız. Önümüzdeki maçları da en iyi şekilde neticelendirebilirsek, moralli bir şekilde devreye gireriz.” Dedi.