Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, Konya Anadolu Selçukluspor maçında hakemin saha içerisinde gereksiz kart gösterdiğini söyleyerek, hakemin 3 penaltı vermediğini ve kötü bir maç yönettiğini söyledi. Başkan Caner ayrıca takımın 1-0 mağlupken hakemin, kaleci Sinan’a sarı kart göstermesine, “Dünya tarihinde görülmemiş bir olay “olarak yorumladı.  Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, önceliklerinin lig olduğunu ve Ziraat Türkiye Kupasında gidebildikleri yere kadar gideceklerini söyledi.

“En az 3 penaltımız verilmedi”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Konya maçında birden çok penaltının olduğu ve verilmediğini söyleyerek, “Konya maçından 1-0 mağlup ayrıldık. Puan ya da puanlar ümitleri ile gittik. Futbolcularımız oynadıkları futbolla gayet iyiler. Gol pozisyonlarına girebilen bir performans ortaya koydular. Gol zaten, defans oyuncularımızın topu dışarı çıkarmak isterken birbirlerine çarpması neticesinde oldu. İlk yarının sonunda yüzde yüz penaltımız verilmedi. Karşılaşma canlı anlatıldı. Spikerde aynı durumu aktardı. İkinci yarıda Okan’ın yine çekilerek düşürülmesi. Bunların hepsi hakemin gözünün önünde olan durumlar. Bu durumun sayısı çok fazla. En az 3 penaltı var. Saha içindeki faul olmayacak hareketlerde bizim aleyhimize faul verildi. Kartlar hep bizim aleyhimize çalıştı ”dedi. 

“Dünya tarihinde görülmemiş bir hadise”

İlk defa kaybeden bir takımın kalecisine sarı kart verildiğini ifade eden Başkan Caner, “Belki de Dünya tarihinde ilk kez görülecek bir hadisede gerçekleşti. Hakem mağlup takımın kalesine sarı kart verdi. Kalecimiz topu oyuna zamanında sokuyordu. Mağlup kaleci neden topu oyuna geç soksun? Bu hiçbir yerde görülmemiş bir hadise. Bunlar ne kadar kötü ve yanlı bir yönetimin olduğunun göstergesi. Bu kişiye hakem demeye zül addediyorum. Bu kişiye hakem demek, Merkez Hakem Komitesi Başkanı’na ve üyelerine saygısızlık.”

“İstediğimiz golü bir türlü bulamadık”

Zonguldak Kömürspor Kulüp  Başkanı Süleyman Caner, bir türlü istedikleri golü bulamadıklarını söyleyerek, “Futbolcularımızın girdikleri pozisyonları gole çevirememesi de ayrı bir sıkıntı. Eğer onlar gole çevirebilmiş olsalardı, en 10 pozisyondan bahsediyorum, oradan galibiyetle çıkacaktık. Ama o penaltı kırılma noktasıydı. Verilmesi gerekiyordu. İkinci yarı galibiyetle ayrılmamamız mümkün değildi” şeklinde konuştu.

“Kimse bizim emeğimizi ve ekmeğimizi çalmaya kalkmasın”

Zonguldak Kömürspor takımının üzerinde oyunlar oynandığını ifade eden Başkan Caner, “Zonguldak Kömürspor üzerine oynanan oyunlar Altay maçında başladı. Biz bu durumların hepsini Merkez Hakem Kurulu’na bildiriyoruz. Görüntüleri göndereceğiz. Biz kimsenin hakkını bize verin demiyoruz ama bizim hakkımızı da yemesinler. Bu takım işçi takımı. Sıkıntılarla, olmayan imkânlarla ayakta duran bir takım. Kimse bizim emeğimizi, ekmeğimizi çalmaya kalkmasın. Sabrımızı kimse zorlamaya kalkmasın.”

“Önceliğimiz lig”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, önceliklerinin lig olduğunu söyleyerek, “Bizim için öncelik lig. Geçen senelerde Türkiye Kupası’nda yoluna devam edebilen takımlara iyi paralar veriliyordu. Ancak bizim önceliğimiz lig. Lig’de iyi bir yere gelmemiz gerekiyor. Konsantremizi lige vermeliyiz. Grubumuz kolay bir grup değil. Kupa maçında sahaya çıkacağız ve en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Rotamız lig ”dedi.

“Fethiyespor maçında tribünlerin 10, 15 bin seyirci olmasını istiyorum”

Fethiyespor maçında tribünlerin tıklım tıklım dolmasını isteyen Başkan Süleyman Caner, Zonguldak’ın tek profesyonel takımı var. Alaplı’dan Devrek’e kadar herkes Zonguldak’ı desteklemeye gelsin. Fethiyespor maçında sahada yerlerini alsınlar. Takımlarını yalnız bırakmasınlar. Biz bu haksızlılıklara karşı tek yumruk olursak üstesinden geliriz. Bize Konya’da yapılan zulme karşı, Fethiyespor maçında kendisi Zonguldaklı olmasa bile Zonguldaklı olanları, Zonguldak’ın ekmeğini yiyenleri, suyunu içenleri, herkesi bekliyorum. 10 bin-15 bin olacağız. Bizimle oynamak isteyenlere karşı sesimizi en iyi şekilde duyuracağız.”

Emre Can BAYRAM