Zonguldaklı kısa mesafe koşucusu Melike Malkoç, Ankara’da madalyaları sildi süpürdü

 BU KIZ BİR HARİKA

Zonguldaklı milli atlet Melike Malkoç, fırtınası dinmedi.  Kazandığı madalyalarla 2016 yılına damga vuran sprinter atlet Melike, Ankara’da da madalyaları topladı. Melike Malkoç, Fenerbahçe formasıyla yarıştığı  Turkcell Gençler Atletizm Ligi’nde 100 metre, 200 metre ve 4x100 bayrak yarışında şampiyon oldu.

 

**********************

 

 

Türk atletizmin geleceği parlak sporcusu Melike Malkoç, madalya dolu bir sezon yaşıyor. 2016 yılına müthiş başlayan ve çıkışına devam eden kısa mesafe koşucusu Melike Malkoç, son olarak Ankara’da pistin tozunu attırdı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yıllık faaliyet programına alınan Turkcell Gençler Atletizm Ligi’nde Fenerbahçe adına yarışan Melike Malkoç, 3 altın madalyayı boynuna taktı. İlk kademesi Sivas’ta yapılan ligin final yarışmasında ilk olarak 100 metrede piste çıkan milli atlet, 12,04’lük derecesiyle lige iyi bir start verdi. Ardından 200 metrede yarışan Melike, 24,86’lık derecesiyle rakiplerini geride bıraktı ve bu kategoride de şampiyon oldu. Lig finalinde durdurulamayan 16 yaşındaki atlet,  4x100 metre bayrak yarışında da takım halinde 47,35’le şampiyonluğa ulaştı.  3 birincilik elde eden Melike, Fenerbahçe genç bayan takımının şampiyonluğuna önemli katkı yaptı.

MADALYA CANAVARI

Zonguldaklı sporcu, 2016 yılına adete damga vurdu.  Melike, bu yıl,  ferdi, okul ve kulüp yarışlarında 14 birincilik kazandı. Melike aynı zamanda bu şampiyonlukların yanı sıra yıldızlar ve gençler

Türkiye rekoru kırdı

 ANTRENÖR UTKU DUMAN’DAN TEŞEKKÜR

Melike’nin Zonguldaklı antrenörü Utku Duman,  sporcusunun gelişiminde önemli pay sahibi olan Fenerbahçe spor kulübüne,  hiç bir kurum ve kuruluştan destek alamadığımız Zonguldak’taki destekçimiz Cüneyt Aysel’e teşekkür etti.

 

 

A TAKIMA YÜKSELDİ

 

Melike,  Fenerbahçe’nin yıldız ve genç takımlarından sonra  Ankara’daki performansıyla A takıma çağrıldı

 

2 yıl önce Fenebahçe’ye transfer olan Melike Malkoç, yıl içinde başarılı grafiğiyle dikkat çekti. Bir çok yarışmada şampiyonluklar elde eden Melike, son olarak gençler ligi finalinde ki başarısıyla, Fenerbahçe Atletizm A Takımın hocalarının dikkatini çekti. Ankara’daki yarışta sarı-lacivertli kulübün şampiyonluğuna 3 birincilikle katkı yapan milli atletimiz, A takıma çağrıldı. Sarı-lacivertli kulübün yıldızlar ve gençler kategorilerinde forma giyen Melike, 3-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Süper Lig maçlarında A takım forması giyecek.

 

 

ÖNCE İSTANBUL SONRA İSPANYA

 

Melike Malkoç, 3-4 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Süper Lig yarışlarından sonra, İspanya’nın yolunu tutacak. Başarılı bayan sporcu, İspanya’da 17 Eylül tarihinde başlayacak Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarışacak.

 

 

 

***Antrenör Utku Duman ve Melike Malkoç, uzun yıllar Zonguldak’ta antrenörlük yapan Fenerbahçe altyapı koordinatörü İhsan Özden ile buluştu. Melike, şampiyonluklardan dolayı yaşadığı mutluluğu altyapı antrenörü İhsan Özden ile paylaştı.