11-13 yaş Güreş Greko Roman Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında rakibine son saniyede tuş olarak büyük üzüntü yaşayan minik sporcu Melih Büyükyıldız, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın daveti üzerine Ankara’ya giderek hayallerini gerçekleştirdi.

28 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında 11-13 yaş Güreş Greko Roman Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları yapıldı. Müsabakalar esnasında Çorum ilinden katılan 11 yaşında ki Melih Büyükyıldız rakibine son saniyede tuş olarak büyük üzüntü yaşadı. Büyükyıldız’ın yaşamış olduğu üzüntü ulusal medyaya yansıyarak Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın dikkati çekti. Spor Bakanı Bak, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’i ve küçük sporcuyu Ankara’ya davetti.  Melih Büyük Yıldız, Ankara’da hayali olan güreş olimpiyat şampiyonları Rıza Kaya ve Taha Akgül’le tanışma fırsatı yakalayarak antrenman yapma fırsatı buldu.Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Melih’in hayali olan olimpiyat şampiyonları Taha Akgül ve Rıza Kaya ile tanışma fırsatı yakaladığını söyleyerek, onlardan nasihat alarak güzel bir gün geçirdiğini söyledi.

‘’ Olimpiyat şampiyonları Rıza Kaya ve Taha Akgül’le tanışma fırsatı buldu’’

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Melih’in hayali olan olimpiyat şampiyonları Rıza Kaya ve Taha Akgül’le tanışma fırsatı buldu, ‘’11-13 yaş Güreş Greko Roman Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları ilimizde yapılmıştı. Bu müsabakalarda 11 yaşında ki Melih Büyükyıldız, son saniyede ki yapmış olduğu hata neticesinde hırsına yenik düşüyor ve bu da ulusal basına düşmüştü. Bu olayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ta izliyor. Bu sporcu ile ilgili kendinsin tasarufu olduğunu Ankara’ya gelmesi gerektiğini tarafımıza bildirildi. Ardından sporcumuzla birlikte Ankara’ya gittik. Geçmişten beri hayali olduğu olimpiyat şampiyonları Rıza Akkaya ve Taha Akgül’le tanışma fırsatı yakalayarak antrenmana girme fırsatı oldu. Onlardan tecrübe edinme ve nasihat alma fırsatı buldu’’dedi.

‘’Melih’in hayalleri gerçekleştirmek bizlere nasip oldu’’

Melih’in hayalleri gerçekleştirmenin kendisine nasip olduğunu ifade eden Yüksel, ‘’Güzel bir gün geçirdi. Her sporcunun hayalidir bu üst düzey sporcularla tanışmak. Melih’in de isteğini gerçekleştirmek bizlere nasip oldu. Dolayısıyla bu mutluluğu yaşamak bizlere de nasip oldu. Taha Akgün ve Rıza Akgül, küçük Melih’e kendilerinin de erken yaşta spora başladığını aynı yollardan geçtiklerini ve olarında yenildikleri zaman bu şekilde duygulara girdiklerini anlattılar. Melih’e Yenilmeden başarının gelmeyeceğini söyleyerek ilerleyen zamanda antrenmanlara davet ettiler’’diye konuştu.

Emre Can BAYRAM