Süleyman Caner,  otopark konusunda  yetkililerden destek bekliyor

 

 

CANER’DEN DESTEK ÇAĞRISI

 

3’üncü Lig takımı Zonguldak Kömürspor’un tek gelir kaynağı olan otopark  konusu ile ilgili Kulüp Başkanı Süleyman Caner, basın açıklaması düzenledi. Başkan Caner, düzenlediği basın toplantısında otopark ile ilgili süreci spor kamuoyu ile paylaşarak yetkililerden destek beklediğini vurguladı.

“ŞİKAYET ÜZERİNE LAUVAR ALANINI KAPATTIK”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, şimdiki otoparkın geçtiğimiz yıllarda tır parkı olarak tahsis edildiğini söyleyerek,

“Tır Otoparkı olarak Zonguldakspor’a gelir amacıyla Bölgesel Amatör Lig’de kullanalım dedik. Gerek Valilik gerekse Belediye nezdinde bunun için girişimlerde bulunduk.  Kulübe gelir olması için Zonguldak Belediyesi kendi üzerinden tahsisini yaptı.

Girişimleri başladık, dosyayı Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun önüne getirdik. Fakat sonra bir yazı istendi bizden, daha önce geçmişte istenen bir yazı. Hem otopark alanı hem de miting alanı olarak kullanılmasında sakınca yoktur diye. Bu yazıyı koruma kuruluna ulaştıramadığımızdan dolayı, bu girişimimiz yarıda kaldı. Valimiz ‘bu şekilde kullanım’ dedi bize. Yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle tır parkı elimizden alındı.

BAL’da mücadele ederken Zonguldak Belediyesi’nin bize tahsis ettiği alan vardı. TTK’da buna katkı sağlayarak daha iyi bir yer edindik. Bunu işletmeye başladık, lauvar alanına doğruda araçları alıyorduk. Zonguldakspor’un iyiye gitmemesi için uğraşan insanlar var. Bu şahıslar koruma kuruluna şikayette bulunmuşlar”

“GELİRİMİZ AZALDI”

“Tabi bu süreçte bağlantı olan yeri kapatmak zorunda kaldık. Bununla birlikte gelir azaldı, eskiden 2 bin TL’ye yakın gelir vardı, tabi bu birden düştü. Buranın yeniden eski hali gelmesi için çalışıyoruz. Orada biz açıklamada yaptık taraftarlarla birlikte, hiçbir netice alamadık. O alan öyle duruyor, yer TTK’nın alanı Koruma Kurulu’nun kararı olduğu için o sınırı geçemiyoruz. Bu süreç olumlu şekilde tamamlanmak üzere. Bu konuda yetkilerden yardım bekliyoruz. Zonguldakspor’un tek geliri burası, onunda da nasıl uğraşırız, nasıl engel oluruz diye bakıyorlar. Kente de bir şeyler iyi olmasın diye uğraşan insanlar da var onları da tebrik ederim, onların da görevi bu. Temennimiz bu süreçle birlikte orayı yeniden kullanmaya başlarız” dedi

Eren ARSLANYILMAZ

Akdeniz’den sevindiren haber

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz’den stat konusunda Zonguldak Kömörspor camiasını sevindiren haber geldi. Akdeniz, yeni sezonda kırmızı-lacivertli takımın maçlarının oynanması için çalışmalara başladığını söylediği öğrenildi. Akdeniz, bu kapsamda açık tribünde çökme tehlikesi bulunan yerlere güçlendirme çalışmaları yapılacağını belirttiği  alınan bilgiler arasında.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, yenileme çalışmaları kapsamında  Belediye ile el ele verip sıkıntıyı çözeceklerini söyledi.  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in bu konuda yarım edeceğini söyleyen Caner, “Zonguldak Belediye başkanı bize gerekli yardımı yapacağını söyledi. El ele verip oradaki sıkıntıyı gidereceğiz. Belediye Başkanı burada yardım ederken bütün beton şirketlere sesleniyorum. Çünkü Zonguldakspor bu kent için mutluluktur, çocuğunu eşini alıp maça geliyor. İnsanları bu mutluluktan uzaklaştırmayalım” dedi.