Kaptan Mert Caymaz, şampiyonluğun ardından ilk kez Halkın Sesi’ne konuştu

 CEFADAN SEFAYA

Kırmızı-lacivertli takımın 2’nci kaptanı Mert  Caymaz ile özel buluşan Emre Can Bayram futbolcu ile A’dan Z’ye her şeyi konuştu. En önemlisi şampiyonluk hakkındaki görüşlerini aldığımız kaptan, uzun, meşakkatli, sıkıntılı ve sabır gerektiren bir yol seçtiklerin söyleyerek, cefadan sefaya ulaştıkları vurguladı.

 ******************

Kariyerinin en parlak dönemini Zonguldak Kömürspor’da yaşayan tecrübeli futbolcu Mert Caymaz, şampiyonluğun ardından arkadaşımız Emre Can Bayram’a özel açıklamalarda bulundu. Futbolculuk yaşantısında bir çok kulübün formasına giymesine rağmen, kırmızı-lacivertli formayı giydiği 3 sezonda 2 şampiyonluk ve bir yarı final gören Mert ile A’dan Z’ye her şeyi konuştuk.   2013 yılında transfer olduğu Zonguldak Kömürspor’da her sezon takımın en istikrarlısı ve fedakarlısı olan Zonguldaklı futbolcu Mert, şampiyonluk ve 2’nci Lig için uzun, meşakkatli, sıkıntılı ve sabır gerektiren bir yol seçtiklerini söyledi.

 

“BİZ, UZUN, MEŞAKKATLİ, SIKINTILI VE SABIR GEREKTİREN BİR YOL SEÇTİK”

Zonguldak Kömürspor 2’inci kaptanı Mert Caymaz 2’nci Lig için  uzun, meşakkatli, sıkıntılı ve sabır gerektiren bir yol seçtiklerini söyleyerek;  “Öncelikle bu sene zor bir sezon geçirdik. Gerek sezon başı, gerek sezon sonu çok zorluklar çektik. Öncelikle bizim yanımızda olan bize dua eden, herkese çok teşekkür ederiz. Bu şampiyonluk sadece bizim değil bu şampiyonluk hepimizin. Her zaman bu söylüyorum hiç bilmediğimiz yerlerden dualar geldi. Hiç bilmediğimiz şehirlerden ülkelerden dualar geldi. Biz bu dualarla çok güzel bir ekip olduk ve şampiyon olduk. Yani sezon başında asıl hedefimiz direk çıkmaktı. Ama bazı şeyler bazı nedenlerden dolayı kötü gitti. Cahit hocanın ardından Şenol Demir hocamız göreve geldi. Buradan Cahit hocamıza teşekkür bir borç biliyorum. Şenol hoca göreve geldiğinde 9’uncu sıradaydık birincilik hesapları değişmişti. Ben bunu hep şeye benzetiyorum. Bir yola çıkarsın. Haritada 2 tane seçenek çıkar karşına. İlk seçenek kısa olur, ikincisi uzun ve meşakkatli olur, sıkıntılı olur ve sabır gerektirir. Şenol hoca geldiği zaman biz ikinci yolu seçmek zorundaydık. Birincilik şansımız gitmişti yani ilk yol kapanmıştı. Şenol hoca ‘beni ilk beşe taşıyın çok farklı bir takım olcağız’ demişti. Çok kaliteli bir takımız göreceksiniz Play-Of’ta biz bu işin üstesinden geliriz demişti. Takımda Suat ağabey ile beraber takımda bizim görevlerimiz farklıydı. Futbolculuk haricinde, takımı motive etmek, taraftarla diyalog kurmak, yönetimle bağı kurmak, hakikaten büyük sorumluluk gerektiren bir şey. Ben bu yükün altından kalktığımızı düşünüyorum”

 

“DÜŞÜŞ SEBEBİ, BEN OYNAYACAĞIM, BEN NEDEN OYUNDAN ÇIKTIM”

7 haftalık düşüş sebebinin nedenin açıklayan Caymaz, “Özellikle şunu belirtiyorum ikinci yarı gelen arkadaşlarımız hakikaten temiz kalpli çocuklar. Futbolculuğunu tartışırsın, iyidir, kötüdür, onlar bir yana.  Ama bizim ilk yarıda ki sıkıntımız oynayıp ya da oynamama sıkıntımız vardı.  Oyundan çıktım sıkıntıları vardı. Bunlar nedeniyle takımın huzuru bozuldu. Bence yedi maçlık sıkıntı buydu. O virajı iyi dönemedik. İkinci yarı gelen çocuklar hepsinden Allah razı olsun. Oynayan oynamayan hepsi bize sonuna kadar destek verdi. Takım içerisinde.  Arkadaşlık çok iyiydi ve bu da futbola yansıdı. Herkes şanslıydınız diye konuşuyor ama biz çok iyi çalıştık. Şenol hoca kafasında ki kurguyu bize çok iyi ifade etti.” dedi.

 

“ŞENOL DEMİR VE CAHİT TERZİ TARİH YAZDI”

Cahit Terzinin gitmesinin ardından, teknik direktörlüğe Şenol Demir’in gelmesinin herkesin kafasında soru işareti oluşturduğunu söyleyen Mert Caymaz; “Şenol hoca çok büyük sorumluluğun altına girdi. Takım fiziksel, mental olarak takım çöküş içerisindeydi. Bunu toparlamak da zor bir işti. Şenol hoca geldiği zaman milletin Kafsında eleştiriler ve soru işaretleri vardı. Şenol hocanın o hırsı, o futbol bilgisi ve  yüreği bunun altından çok güzel kalkacağını gösterdi. 5 ayda altyapıdan gelip takımı şampiyon yapmak her baba yiğidin harcı değildir. Cahit Terzi ve Şenol Demir hocalarımız bir tarih yazmıştır “ şeklinde konuştu.

 

“2’NCİ LİGDE DAHA KALİTELİ TAKIMLAR OLACAK”

“Benim maç öncesi konuşmalarımı bilirisiniz meşhurdur. Bizim sorumluluğumuz çok büyüktür. Bir maç Suat abi konuşur bir maç da ben. Benim Erzurum maçında söylediğim bir video da var, ben orda şunu söyledim. Zonguldak hiçbir zaman hedefsiz olmaz. Zonguldak nerde olursa olsun Zonguldak’ın hedefi çok büyüktür. Biz şimdi ikinci ligi çıktık tarih yazdık büyük bir iş başardık. Şunu da söyleyeyim ikinci lige çıktık diye de kimseye teslim olmadık. Bu saatten sonra karşımıza daha kaliteli takımlar olacak. Karşıya , Erciyes, 1461 Trabzon gibi takımlarda 2’inci lige düştü. 2’inci ligde ki takımlar köklü ve her sene şampiyonluğa oynayan takımlar. Bizde tabi ki de küme de kalalım diye bir düşüncemiz olamaz. 2’inci Ligde Zonguldak Kömürspor’a maddi açıdan daha çok destek olmak gerekiyor”

 

“ALDIĞIMIZ CEZALAR BİZİ ETKİLEYEBİLİR”

Çanakkale’de Kızılcabölükspor’u 2-1 yenerek şampiyon oldukları maçta iki üç kişinin çıkardığı olayları bir kulübe mahal etmenin yanlış olduğunu belirten Mert Caymaz; “Final maçı bittiği zaman ben olayların farkında bile değildim. Olaylar sona erdikten sonra basından öğrendik.  Ben gerçekten olayların farkında değildim. Biz orda şampiyonluğu kutluyoruz, gönül isterde ki tahlisiz olaylar yaşanmasaydı. 3-5 kişinin yaptığı olayı kulübe mahal etmek ne kadar doğru bilemiyorum. Kaldı ki Trabzon da adam hakemi dövdü 4 maç ceza aldı. Orada ne oldu ki bizim takım 3 maç ceza aldı. Federasyonun takımlara karşı farklı yaptırımları oluyor. Bence Biz hak etmediğimiz ceza aldık. Stadın boş olması bizi etkiliyor. Seneye 8 hafta sıkıntılı geçebilir bu nedenle temkinli başlamamız gerek” dedi.

 

“AKLIMIZDA ELENMEK DEĞİL FİNAL MAÇI VARDI”

Tire ile oynanan maçta elenmeyi hiç düşünmedikleriniz söyleyen  “Biz burada play-of maçında Tire  ile maç yaptık Ardından Tire ile yapacağımız rövanş maçı için yola çıktık. Biz normalde Tire’yi yendik ama elenme şansımız da vardı. Biz buradan öyle bir çıktık ki, ben ailemi İstanbul’a yolladım. 10 gün sonra final maça gelin. Eşyalarımızı o şekilde aldık, aklımızda elenmek gibi hiç bir şey yoktu. Rabbim bizi yanıltmadı Tireyi yendik. Yeni gelen arkadaşlarımıza dedim ki finale kalalım zaten bir sıfır önde başlayacağız taraftarımız desteği ile. Takım içinde sadece şunu konuştuk. Maç bitince şampiyonluğu nasıl kutlarız diye düşünceler vardı. Kimsenin ağzından kaybetmek diye bir şey yoktu. Oyun zaten 2-0 olunca karşı takımın gardı düştü. Baktığında gol hariç rakibin pozisyonu yok. Biz taraftarımızın desteği ile her zaman final maçlarında 1-0 önde başlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 “KÖMÜRSPOR OYUNCU ARAMAZ, GİDEN OYUNCULAR KÖMÜRSPOR’U ARAR”

Bu sezon çok iyi işler çıkardıklarını ve bunun sonucunda şampiyonluğu göğüslediklerini ifade Caymaz; “Benim 1 sene daha sözleşmem var. O olsun o Olmasın benim için fark etmez. Bu sezon takım olarak iyi bir sezon geçirdik. Tabi ki de teklifler var. Ama Zonguldak benim evim. Öncelik her zaman Zonguldak Kömürspor’un. Ben burada olsam da olmasam da döndüğüm de Zonguldak Kömürspor forması giyerek stada geleceğim. Zonguldak Kömürspor’un tarihinde 3 sene de 2 şampiyonluk yaşayan yok. Biz bu takım için elimizden geleni yaparız. Buradan giden insanlar 3-5 lira kazanmak için gittiler. Yönetimle anlaşamadıkları için değil. Kulübün kendi gönderdiği oyuncuları saymıyorum. Buradan giden her oyuncu pişman oldu. Buraya dönmek için araya birilerini sokuyor. Zonguldak Kömürspor oyuncu aramaz Zonguldak Kömürspor’dan giden oyuncular Zonguldak Kömürspor’u arar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

***Takımın en istikrarlı futbolcularından olan kaptan, sezonun stresini atıyor

 

***Madenci bir aileden gelen Mert, ‘Maden Şehitleri Anıtı’nda dua etti

 

*** 37 maçta 3 Bin 201 dakika süre alan Mert, 3 kez ağları sarstı