Ereğli’nin genç kalecisi Safa Sakıpcan, Çekmeköy Belediye Alemdağspor’un gündeminde…

 

Gidecek mi? Kalacak mı?


3 sezon boyunca Ereğli Belediyespor kalesini başarıyla koruyan  Safa Sakıpcan’a Çekmeköy Belediye Alemdağspor kancayı taktı. Ereğli’den sağ bek Ümit Dasşçı ile yeni sezon öncesi sözleşme imzalayan İstanbul takımı, genç kaleci ile ilk teması kurdu. Safa, görüşmede ilk tercihini Ereğli’den yana kullanacağını söyledi.

 

*****************

 Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig 11’inci Grubu lider Modafenspor’un 2 puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, transfer sezonunu erken açtı. Gelecek sezon şampiyonluk hedefleyen İstanbul takımı, Teknik Sorumlu Keskin Çetinkaya ile devam etme kararı aldıktan sonra transfer çalışmalarına başladı.İstanbul temsilcisi antrenör  Keskin Çetinkaya’nın raporu doğrultusunda, geçtiğimiz sezon aynı grupta mücadele eden temsilcimiz Ereğli Belediyespor’a rotasını çevirdi.  Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor,  transfer çalışmaları kapsamında Ereğli Belediyespor’da 3 sezondur forma giyen 22 yaşındaki genç kaleci Safa Sakıpcan ile temasa geçti. Genç file bekçisi alınan bilgilere göre; ilk tercihini 3 sezondur  kalesini koruduğu Ereğli Belediyespor’dan yana olacağını İstanbul takımına iletti.

3 sezonda 53 maç

2014-2015 sezonu başında Ankara takımı Hacettepespor’dan Ereğli Belediyespor’a transfer olan 22 yaşındaki file bekçisi Sefa Sakıpcan, eflatun-beyazlı takımda 3 sezon geçirdi. İlk sezonunda Ereğli’nin kalesini 11 maçta koruyan Sefa,  ikinci sezonunda 17 maçta görev aldı.  Eldivenleri devraldığı andan itibaren başarılı bir performans sergileyen genç kaleci, 2016-2017 sezonunda 25 maçta Ereğli’nin kalesini korudu.   Ereğli Belediyespor’da başarılı bir 3 sezon geçiren Safa, bu süre zarfından toplamda 53 maça çıktı.

 

 ÇEKMEKÖY EREĞLİ’DEN DAŞÇI’YI KAPTI
Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, yeni sezon öncesi iç transferde 8 oyuncu ile anlaşırken, dış transferde ilk anlaşmasını Ereğli Belediyesporlu sağ bek Ümit Daşçı ile yaptı. Geçtiğimiz sezon Ereğli Belediyespor’a Osmancıkspor’dan gelen 21 yaşındaki sağ bek,  önceki gün Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor yönetimi ile bir araya gelerek imzayı attı.

 

Eren ARSLANYILMAZ

EREĞLİ’DE 17 MAÇA ÇIKTI VE 1 GOL ATTI

Futbola ilk olarak 2007 Yılında Milas Belediyesi Gençlikspor’da başlayan başarılı defans oyuncusu daha sonra 6 sezonu Çorumspor olmak üzere Ulukavakspor ve Osmancıkspor takımlarında tamamladı. Son olarak oynadığı  Ereğli Belediyespor forması altında 17 maça çıkan oyuncu performansıyla göz doldururken 1 kez  gol sevinci yaşadı.

 

Ereğli’de hoca arayışları sürüyor

Ereğli Belediyespor,  hoca arayışlarına devam ediyor.  Gelecek sezon kulübü hedefe taşıyacak kariyere sahip antrenörü takımın başına getirmek isteyen eflatun-beyazlı yönetimi yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Ereğli’nin hoca adayları arasında yer alan Hayrettin Gümüşdağ, şampiyonluk yaşadığı Uşakspor ile yeni sezon için anlaşma sağlayamadı.  Gümüşdağ’ı ön planda tutan Ereğli Belediyespor, bu ismin alternatifi olarak Turgutluspor’u 3’üncü lige çıkaran Hakan Şapçı’yı düşünüyordu. Ancak Hakan Şapçı, 3’üncü Lige yeni yükselen Utaş Uşakspor’u ile sözleşme imzaladı. Ereğli Belediyespor, takımı emanet edecek ismi Cumartesi günü yapacağı toplantının ardından belirleyecek. Geçtiğimiz Cumartesi günü olağan genel kurul yaparak yeni yönetimini oluşturan Ereğli Belediyespor, hafta sonu görev bölümü yapacak.