ZONGULDAK’TA BATI KARADENİZ SPOR KURULU TOPLANDI

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Batı Karadeniz Bölgesi Spor Kurulu Toplantısı gerçekleştirilecek. 
Emirgan Otel'de yapılan Batı Karadeniz Bölge Spor Kurulu toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya ile birlikte il genelinde ki spor kulüpleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 
Batı Karadeniz Bölgesi Spor Kurulu Toplantısında Zonguldak’ın ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin sporun içinde bulunduğu sorular tartışıldı. 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya yaptığı basın açıklamasında, spora önem verilmediğini belirterek, 21. Yüzyılın cevheri, sporcu gençler olacak
SPOR, yani Sistem, Program, Organizasyon ve Rekor kelimelerinin baş harfleri. Spor Kurulumuz her geçen gün kurumsallaşıyor, yani Sistem oturuyor. Türkiye’nin dört bir yanında bölge toplantıları yapıyor, yolumuza devam ediyoruz, bugün 11. Toplantımızı yapıyoruz, yani Program sürüyor. Sivil toplum kuruluşları, milli sporcularımız, belediyelerimiz ile bir araya geliyoruz, yerel ayaklarımızı kuruyoruz, Organizasyonumuz tamamlanıyor. Bundan sonrası Rekor. Yani sınırları aşmak. İktidarın bizi sıkıştırdığı kutuplaşmanın sınırlarını aşmak, her gün ekilen düşmanlık dilinin sınırlarını aşıp dostluğu egemen kılmak için buradayız.
19. yüzyılda kömürü İngilizlerden ithal ediyorduk. O dönemde Uzun Mehmet, Ereğli’nin Kestaneci Köyünde kömürü buldu. Bu cevher, Zonguldak’ın o günden beri ana geçim kaynağı oldu. O dönemin cevheri kömürdü. Bugün ise kömürü de, altını da bulacak teknoloji var. Peki bugünün cevheri ne? Bugünün cevheri insan. Bu havza sadece madenin değil, aynı zamanda sporcuların havzası. 1923‘e kadar kulübü dahi olmayan Batı Karadeniz halkı, Cumhuriyetin ilanından itibaren sadece 7 yılda;
Atletizmde Maratoncu Cafer, Arap Şükrü, Kürt Kemal, Bekir Öztürk; güreşte Alaplılı Kara Ahmet, Örenli Ahmet, Filyos’lu Abaza Arif, Devrekli Nurettin Ak, Ereğlili Kabuk Hasan; futbolda Şekip Kulaksız, Nezih Kral, Nihat Kral, Hüseyin Kabadayı, Abidin Arman, Çeşmeli Mehmet, Kanca Ahmet, Dal Mehmet gibi sporcular çıkarttı.
Ülkemizde ne eğitimde ne istihdamda yer alan 5 milyon genç var. Bu 5 milyon gencin içinden sağlam bir spor politikasıyla her alanda güçlü sporcular yetiştirme şansı var. Ancak, ülke sporunu yönetemeyenler yurtdışından getirdikleri sporcularla uluslararası yarışmalarda başarı arıyor. Getirdikleri sporcular da müsabakalardan sonra dopingli çıkıyor. Nasıl tarımı bitirip GDO’lu sebze, meyve ithal ediyorlarsa, sporu bitirip yurtdışından dopingli sporcu getiriyor. Ülkemizde sporun gelişmesi ve “yerli ve milli” sporcu yetişmesi için
· Altyapı ve tesis çalışmaları arttırılmalıdır, 
· Kulüplerimizin ortak tesisler ve olanaklar kullanması sağlanmalıdır. 
· Özellikle amatör spor kulüplerimize verilen destekler arttırılmalıdır. 
· Herkes için spor teşvik edilmeli, 7’den 70’e sağlıklı bir toplum inşa edilmelidir.
· Başta yerel yönetimlerimiz, kulüplerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere el birliği ile çalışılmalı, ortak akılla milli bir spor politikası geliştirilmelidir.
Batı Karadeniz, özgün iklimi ve coğrafi yapısıyla yamaç paraşütü, dağcılık, trekking, rafting gibi pek çok spor dalına elverişli. AKP’nin bir spor politikasının olmaması, sporu sadece medyatik ve halkı uyutmaya yarayan bir araç olarak görmesi, spor alanını da kuruttu. Batı Karadeniz dendiğinde akla spor gelmiyor. Oysa bu bölgede spor gelişirse refah artar, turizm artar, ekonomi canlanır, bölge halkı kalkınır.
Sosyal demokrat belediyeler, sadece ekonomiye, sosyal hayata değil, aynı zamanda spora ve sporcuya da derman oldu. Bundan sonra de derman olmaya devam edecek. Bizim belediyelerimizin olduğu kentler, sporcu yetiştiren, sağlıklı kentler olmaya devam edecek.”