U-14 kategorisinde Türkiye ikincisi olan Sarayspor’a Vali Ahmet Çınar ve Emniyet Müdürü Metin Turanlı tarafından Polisevinde yemek düzenlendi. Kulüp Başkanı Turan Altındaş yemeğin ardından Süper Ligde forma giyen Enes’in formasını Vali Ahmet Çınar’a ve Kömürspor’da forma giyen Berkay’ın Formasını ise Emniyet Müdürü Metin Turanlı’ya hediye etti. Vali Ahmet Çınar, teknik heyet ve oyuncuları tebrik ederek, almış oldukları başarının şampiyonluk değerinde olduğunu söyledi.

Yemeğe, Vali Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz TÜFAD Başkanı Ahmet Birdal, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Kulüp Başkanı Turan Altındaş, antrenörler Antrenör Hakan Sağlam, Barkın Karabaş ve Basri Kocabaşoğlu ve futbolcular katıldı.

Sarayspor Kulüp Başkanı Turan Altıntaş, katkılarından dolayı Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a plaket ve Süper Ligde forma giyen Enes Durmuşun formasını takdim etti. Antrenör Hakan Sağlam, Emniyet Müdürü Metin Turanlıya plaket ve Zonguldak Kömürspor’da forma giyen Berkay Ünlü’nün formasını hediye etti. Kaleci antrenörü Basri Kocabaşoğlu ise Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’e plaket verdi.  Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ayhan Yılmaz’a, antrenör Nevzat Küçükkaya’ya plaket takdim etti. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çağlayana, antrenör Engin Kabak plaket verdi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’a plaketini, Kulüp Başkanı Turan Altıntaş verdi. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD)Ahmet Birdal’a, antrenör Barkın Karabaş plaket takdim etti. GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir’e ve Baranspor mağaza sahibi  Hidayet Yılmaz’a plaketini Kulüp Başkanı Turan Altındaş verdi.

Vali Ahmet Çınar, ‘’Sarayspor’un Türkiye ikincisi olması büyük bir başarı’’

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Sarayspor’un ikinci olmasının büyük bir başarı olduğunu söyleyerek, ‘’Çocuklarımızla gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onları tebrik ediyorum. Herkesin futbol oynadığı dünyada koskocaman Türkiye’de ikinci olmak çok büyük bir başarı. Birinci olmakla aynı anlama gelir bu. Gelecek sezonda şampiyon olacağız onlarda bunu bekliyoruz. Çocuklarımız bu seviyeye kolay gelmiyor. İmkansızlıklar şartlar vs. Onlara ağabeylik babalık yapan ve motive eden insanlar diğer paydalarda onlar. Biz onlarda minnettarız. O çocukların aileleri anneleri babaları bu işte büyük emeğe sahiptirler. Biz onlara da teşekkür ediyoruz. Onlar bizim şehrimizin adını Türkiye’de duyurdular. Reklamını yaptılar. Bu yönde çok önemli bir misyon üstlendiler. Özel sonuç elde ettiler. O yüzden ben bu şampiyonluğu çok kıymetli buluyorum’’dedi.

 Çınar; ‘’Süper Ligde forma giyen Enes şöhret olunca bizleri ve şehrini unutmamış’’

Süper Ligde forma giyen Enes Durmuş’un şehrini unutmadığını ifade eden Çınar, ‘’Biz gençlerimize ne kadar kıymet verirsek o kadar güzel gelişmiş olur. Onlara kıymet vermek hem geleceğimiz açısından bizim asil görevimiz. Konuşuyoruz. Spor İl Müdürümüz de burada. Gönülden çok şey geçiyor. Ancak imkanlar çerçevesinde sınırlı kaldık. Spor İl Müdürümüze demiştim ki, bu şehirde ideal seviye de maddi imkanlar gözetmeden gençlerimize bütün sporun her alanında ne tür projeler yapabiliriz çalışın. Sonra biz elimizden geleni yapalım. Sonra bu ortaya çıkan sonuç şampiyon gençlerimiz bu anlamda bizleri motive eder. Onlara bir şey söylemek istiyorum. Bak Enes kardeşimiz şöhret olunca bizleri unutmamışlar imzalayıp bir forma göndermişler sizde şöhret olunca bizleri unutmayın. Sizlerde bu şehri unutmayın. Sizleri de böyle zevkle izleriz. ’’şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Metin Turanlı; ‘’Sarayspor , şampiyonluk sırasını Galatasaray’a vermiş’’

Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Sarayspor’un renkleri doğrultusunda Galatasaray’ın izinden gittiğini ifade ederek, ‘’İstanbul’a bakarak konuyu takip ediyoruz. Sarı-Kırmızı renkler yukarda ağabeylerin yolunda olduklarını gördük. Bunlar ağabeylerine sıra vermişler. Onun için ikinci olmuşlar’’dedi.

Birdal; ‘’Zonguldakspor’a sahip çıkılması gerek’’

Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)Şube Başkanı Ahmet Birdal, Zonguldakspor’a sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, ‘’Ben bu gençlerle gurur duyuyorum. Senelerce bende alt yapı çalıştırdım. Futbolu bıraktan sonra bu branşa girdik. Buradan şunu söylemek istiyorum Zonguldakspor’a sahip çıkalım. Çünkü bizim zamanımızda herke sahip çıktı. Ne olduğuysa bir şekilde düştük. Zonguldakspor’un bu durumda olmasına en çok üzülen benim. 10 sene futbol oynadım. Bir yerlere gittiğimizde herkes Zonguldakspor nasıl diye soruyor. O yüzden Zonguldakspor’un hak ettiği yer burası değil. İnşallah Zonguldakspor Valimiz desteği ile hak ettiği yere gelecektir’’dedi.

Kulüp Başkanı Turan Altıntaş; ‘’İmkansızlıklara rağmen güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz’’

Kulüp Başkanı Turan Altındaş, İmkansızlıklara rağmen iyi şeyler yaptıklarını söyleyerek, ‘’10 yıldır bu ilde imkânsızlıklarla beraber mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda iyi şeyler yaptığımızı biliyoruz. Yanımızda olan bizlere destek veren bu başarıda bu çorba da tuzu olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Öncelikle biz Samsun yarı finallerine giderken Sayın Valimiz Ahmet Çınar’ın yanına çıktığımızda bizlere çok büyük destek verdi. Destekleri için teşekkür ediyoruz’’dedi.

Emre Can BAYRAM