Türkiye Voleybol Federasyonu ile Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Bodrum’un ev sahipliğinde düzenlenen Özel Sporcular Voleybol Türkiye Şampiyonası sona erdi.
Bodrum’da 10-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Şampiyonası'na 43 takım katıldı. Ereğli’de faaliyet Yeni Yaşam Eğitim Merkezi kız voleybol takımı, rakiplerini geride bırakarak ikinciliği elde etti. Merkezin koordinatörü ve takım antrenörü Yeliz Görgün, özel çocukların spor faaliyetleri yapmaları için yola çıktıklarını ve bunun için bir voleybol takımı kurduklarını anlatarak, "Türkiye ikincisi olduk. Final maçında sevinçten bir çocuğumuz sakatlandı, bileği kırıldı.. Gerçekten çocuklarımızda değişim var. Bir kere kendilerine olan özgüvenleri arttı ve becerileri gelişti. Sosyal ortamda nasıl davranması gerektiğini öğrendiler. Her şeyden önce 1.’lik ve 2.’lik bunlarda önemliydi ama beni en çok duygulandıran, gözümü dolduran şey, orada çocukların birbirleri ile iletişimleri oldu” dedi.

Çok güzel bir atmosferdi. Çok sevinçliler. Belki de hayatları boyunca göremeyecekleri bir ortama girdiler ama hepside hak etti. Çocuklarımızın sosyal becerileri süper derecede gelişti. Kendilerine olan güvenleri arttı” dedi.
Kdz. Ereğli olarak ilk kez böyle bir müsabakaya katıldıklarını ve elde ettikleri derecenin öneminin bu nedenle büyük olduğunu ifade eden Görgün, önümüzdeki yıl daha iyi derece elde etmek için takımı hazırladığını söyledi.