2014-2015 sezonunda 3’üncü Ligde yer alacak Zonguldak Kömürspor, kongre ve transfer çalışmalarının yanında önemli bir uygulamanın zeminini hazırlıyor. Kırmızı-lacivertli takım, yeni sezonda süper ligde önemli bir kulübün pilot takımı olması konusunda düşünce aşamasında. Bu takımın ise Süper Ligin ve Eskişehir’in köklü kulübü Eskişehirspor olduğu öğrenildi.

UYGULAMA DÜŞÜNCE AŞAMASINDA

Türkiye’de ve Dünya’da yüzlerce örneğinin olduğu bu uygulamanın henüz resmi bir açıklaması olmamakla birlikte alt yapı çalışmalarının başlandığı öğrenildi. Bu uygulamanın hayata geçmesi için İki kulüp yöneticilerin bir araya gelmesi bekleniyor. Her iki tarafında sıcak bakması yönünde işbirliği yapılarak yine sezonda Zonguldak Kömürspor,  Eskişehirspor’un pilot takımı olacak. Daha henüz düşünce aşamasında olan bu uygulamada Eskişehirspor’da kadroya giremeyen oyuncular ve A2 takımının genç isimlerinin kırmızı-lacivertli takıma transferi gerçekleşecek. Böylelikle Zonguldak Kömürspor, hem maddi açıdan önemli bir külfetten sıyrılacak hem de yetenekli ve genç isimlerle hedefe gitmesi kolaylaşacak. Her iki takım adına yararlı olacak bu uygulamanın gerçekleşmesi için halinde kırmızı-lacivertli camia ve taraftarlar merakla yeni sezonun gelmesi bekleyecek.

Öte yandan bu uygulamanın gerçekleşmesi halinde Eskişehirspor’un yıldız adayları, 3. Lig’de mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da forma giyecek. Bu sayede düzenli olarak oynayarak tecrübe kazanmış olacaklar.

Eren ARSLANYILMAZ

Kulüp Başkanı Süleyman Caner başkanlığında önümüzde ki günlerde oluşacak yeni yönetimin konu üzerine yoğunlaşması bekleniyor

Zonguldak Kömürspor’un SÜPER bir uygulamaya imza atması bekleniyor