Zonguldak Kömürspor, TFF 2’nci Lig Beyaz Grubun 3’üncü haftasında deplasmanda Konya Anadolu Selçukluspor ile karşılaştı. Kırmızı-lacivertli takım, umutla gittiği Konya’dan istediğini alamadı.  Zonguldak Kömürspor adına Şansızlık ve beceriksizlik bir araya gelince yenilgi de kaçınılmaz oldu. Kırmızı-lacivertli takım, Ercan Coşkun’un kendi kalesine attığı golle sahadan 1-0 yenilgiyle ayrıldı.

 

İLK YARIDA ŞANSSIZ GOL

Geçtiğimiz hafta sahasında Fatih Karagümrükspor’u yenerek hem moral hem de özgüven kazanan Zonguldak Kömürspor, bu avantajlarla Konya Anadolu Selçukluspor karşısına çıktı. 3’üncü hafta mücadelesinde galibiyet hedefleyen kırmızı-lacivertli takımın evdeki hesabı çarşıya uymadı. Maça iyi başlasa da birkaç uzaktan şutun ardından rakip kalede tehlike yaratamayan temsilcimiz, 26’ncı dakikada şanssızlığının kurbanı oldu. Bu dakika içinde Emre'nin ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta topa yükselen Ercan Coşkun,  topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. Bu golden sonra beraberlik arayan kırmızı-lacivertli takım aradığını bulamadı ve ikk 45 dakika ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

BASKILIYDIK AMA OLMADI

Tek pozisyon ile golü bulan rakibi karşısında ikinci yarıda oyun kontrolünü eline alan Zonguldak Kömürspor, baskıyı iyice arttırdı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan Zonguldak Kömürspor, forvet oyuncusu Okan Eken, ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Okan Eken ile bir iki pozisyondan yararlanamayan temsilcimiz,  iyi oynadığı mücadeleden yenilgiyle ayrıldı. Karşılaşmadan yenilgiyle ayrılan kırmızı-lacivertli takım, haftayı puansız kapattı. Temsilcimiz, 3’üncü hafta sonunda 3 puanla 13’üncü sırada yer aldı.

 Eren ARSLANYILMAZ

 

***Ercan Coşkun, ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi kalesine  gönderdi

 

 Okan Eken, 3’üncü haftayı da boş geçti

 

Kırmızı-lacivertli takımın forvet Okan Eken, dünkü maçta pozisyon bulsa da gol orucunu bozamadı

********

 

Zonguldak Kömürspor’un hücum hattındaki etkili silahı Okan Eken, Konya Anadolu Selçukluspor maçını da boş geçti. Bu sezon çok şeyler beklenilen 24 yaşındaki forvet oyuncusu, Altay ve Fatih Karagümrükspor maçlarının ardından Konya Anadolu Selçukluspor’a karşı da gol atamadı. 90 dakika boyunca 2 pozisyona giren Okan, bunlardan sonuç alamadı. KonTV’den naklen yayınlanan maçta ekranlarının başındaki ve tribünden maçı izleyen taraftarlarına saç baş yolduran Okan Eken, gol orucuna devam etti.

 

***Okan Eken,  kaçırdığı gollerle televizyonlarının başındaki ve tribünde maçı izleyen taraftarlarını çileden çıkardı

 

STAT: Konya Büyükşehir Belediye Atatürk
HAKEMLER: İlker Yasin Avcı **Salim Şanlıer **,  Abdullah Uğur Sarı **
KONYA ANADOLU SELÇUKSPOR: Mücahit Atalay **, Sertan **, Emre **(Dk.78  Ali Yaşar *), Mücahit Can Akçay *, Onurcan **, İbrahim Ak **,Süleyman **(Dk. 84 Hasan Kuruçay?), Özkan *, Arif *, Alpay **, İbrahim Serdar Aydın **(Dk.62 Ayberk *),
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan **,  Oğuzhan **(Dk.82 Kamil?), Okan Duran **, Şevket **, Ercan **, Hüseyin **, Mert **, Hasan Küçcük*(Dk.62 Ekrem *), Ali Kemal Özkan ** (Dk. 69 Cem Sultan *),  Okan **, Onur **

GOL: Dk. 26 Ercan (Kendi Kalesine) (Zonguldak Kömürspor)


TOPLU SONUÇLAR:

Altay-Şanlıurfaspor: 1-1

Fethiyespor-Gümüşhanespor: 0-2

Bandırmaspor-Karşıyaka: 1-0

Sakaryaspor-Hacetepespor: 2-1

Fatih Karagümrük-Kahramanmaraş: 3-0

Silivrispor-Bugsaşspor: 0-2

Kırıkkalespor-Pendikspor: 2-1

Niğde Belediye-Nazilli Belediye: 1-1

 

Maçın golü ve önemli anları;

 Dk.22: Zonguldak Kömürsporlu Hüseyin Yılmaz ikili  mücadelede el bileğinden sakatlandı.   Tedavisi yapılan Hüseyin,  oyuna devam etti.

Dk.26:  Sol kanattan Konya Anadolu Selçuk serbest vuruş kullandı.  Emre’nin ceza sahasına ortaladığı topa yükselen  Ercan Coşkun meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi.

Dk.36: Konya Anadolu Selçukspor’da Süleyman’ın ceza sahasının içerisinde vuruşunda kaleci Sinan Ören mutlak golü önledi ve topu kornere göndermeyi başardı.

Dk.47:  Onur Eriş'in etkili bir serbest vuruş kullandı ancak top  üstten auta gitti.

Dk.49: Baskıyı kuran Zonguldak Kömürspor’da Hüseyin Yılmaz'ın ceza sahası dışından çektiği sert şut, kaleci Mücahit’e takıldı.

Dk.65: Onur Eriş’in güzel ortasında Okan Eken mutlak gol pozisyonunda topu göğsüyle dışarı attı.

Dk.70:  Okan Eken sol sağ kanattan gelen topa kafa vuruşu yapamadı. Ardından devam eden pozisyonda Zonguldak Kömürspor mutlak golden oldu.

Dk.88:  Ercan Coşkun'un uzaktan çektiği şut kaleci Mücahit'te kaldı.