DARICA MAÇINIDA KAZANIRSAK PLAY OFF SINIRINA GELECEĞİZ

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Cahit Terzi, kendi sahalarında 3-1 kazandıkları Karagümrük maçını ve hafta sonu deplasmandaoynayacakları Darıca Gençlerbirliğispor maçına değindi.

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cahit Terzi, Karagümrük karşısında ilk devre oynadıkları futbolun meyvesini aldıklarını söyleyerek, Darıca maçını da kazanarak play off sınırına gelmek istediklerini söyledi. 

‘’İlk devredeki baskının karşılığını aldık’’

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Cahit Terzi,  ilk devre oynadıkları futbolun meyvesini aldıklarını söyleyerek, ‘’Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ama zoru kolaya çevirmeninde bizim elimizde olacağını söylemiştim. İlk 45 dakika, baskılı oynayan ve rakibi oynatmayan bir takım olarak yer aldık sahada. İlk yarıda girdiğimiz 5-6 tane de net pozisyon vardı. Bu net pozisyonlardan 3’ü zaten gol oldu. Daha fazla da olabilirdi. Ancak karşımızda ki takımda çok tecrübeli ve kaliteli futbolcular var. İlk devre bu baskının karşılığını aldık’’dedi. 

‘’Oyunu tutmayı bildik’’

İkinci yarı oyunu tutmayı bildiklerini ifade eden Terzi, ‘’İkinci yarı oyun anlayışında biraz değişikliklerimiz oldu. Çünkü bu rakibimize karşı çok açık oynayacak şekilde şımarık olursak geriye de düşebilirdik. Daha önce oldu. Biz bu maçları her zaman örnek aldık. Aynı hataya düşmedik. İkinci devre rakibin üstümüze geleceğini biliyorduk. İlk devre oldukça yorulduk zaten. İkinci devre oyunu tutmayı bildik. Rakip baskılı gibi gözükse de skoru 3-1 koruyabildik. Türkiye liglerinde kendilerini çok iyi ispat etmiş futbolcular var. İkinci yarı açık oynasaydık bizi zorlayabilirlerdi. Çok iyi futbolcular var. Biz haddimizi bildik. İyi mücadele ettik’’şeklinde konuştu. 

‘’Pozisyona giren ve üretken bir takımız’’

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Cahit Terzi, pozisyona giren ve üretken bir takım olduklarını söyleyerek, ‘’Konya deplasmanınagitmeden önce futbolcularda bir rehavet vardı. Bunun böyle olmadığını anlatmaya çalıştık ama olmadı. Dün çalışmalara başladık. Futbolculara ilk söylediğim, Darıca Gençlerbirliği müsabakasının zor olacağı. Darıca alt sıralarda ve bizi bir dönüm noktası olarak görecek. Onun için çok sert ve çekişmeli bir maç olacak. Çocukları psikolojik olarak buna alıştırdık. Bizim oraya gidip bu maçı taçlandırmamız gerekiyor.  Fatih Karagümrükspor karşısında aldığımız 3 puan çok değerli. Darıca Gençlerbirliği ile bunu devam ettirebilirsek bizi play-off sınırına getirecek. Sıkıntılar çözülürse her durumu aşabiliriz. Son yıllarda kurulan en iyi takım bu. Çünkü her maçta 4-5 net pozisyona giriyoruz. Kaçırdığımız golleri atsaydık şu an için en az 13-14 puanımız vardı. Pozisyona giren takımlar her zaman üreten takımlardır’’diye konuştu. 

‘’Vali ve Belediye Başkanı büyük destek veriyor’’

Vali ve Belediye Başkanının takım için büyük destek verdiğini ifade eden Terzi, ‘’Şehir üstüne düşeni yapsın. Çünkü çocuklar üstlerine düşeni yapıyorlar. Ben buradan emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’ya çok teşekkür ediyorum. Bir Zonguldaklıdan daha fazla sorumluluk gösteriyor. Vali Bey’de aynı sorumluluğu gösteriyor. Bize yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Takıma yardımlar biraz daha artabilirse, iyi yerlere gelmemek mümkün değil.’’

Emre Can BAYRAM